"Asıl kadro öğretmenliktir"

"Asıl kadro öğretmenliktir"
Bakan Nabi Avcı, okul müdürlerinin atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partisinin Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlendiği 9. İl Danışma Meclisi'ne katılan Avcı, daha sonra Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı ziyaret etti. Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Marka Şehir Bolu ve 2. Uluslararası Köroğlu Festivali"nin önünün açık olduğunu, ses getirecek uluslararası etkinliğe dönüştüğünü açıkça gördüğünü söyledi.

Türkçe ve edebiyat derslerinde Köroğlu'nun hak ettiği şekilde tanıtılması için gayret göstereceklerini belirten Avcı, "(Köroğlu için çekilmesi planlanan film) Onu Türk dünyasının prodüksiyonu olarak düşünmek lazım. Yabancıları işin içine çok fazla karıştırmamak lazım. Türk dünyasının ciddi sinema birikimi var. Başta Türkiye olmak üzere, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Azerbaycan'ın da sinema kültürü ve birikimi var. Böyle bir ortak prodüksiyonu her birinin yapabileceği, hem oyuncu, senaryo hem de yönetmen olarak yapabilecekleri katkılar mutlaka var" diye konuştu.

OKUL MÜDÜRLERİNİN ATAMALARI

Bir gazetecinin "okul müdürlerinin durumu ne olacak" sorusu üzerine Avcı, "Okul müdürlüğü, yöneticiliği kadro mudur, yoksa geçici görev midir, mesele buradan başlıyor. Anayasa Mahkemesinin içtihadında okul müdürlüğü ve yöneticilik ek görevdir. Asıl kadro öğretmenliktir. Öğretmenler ek görevlendirmeyle zaman zaman yönetici olur" ifadesini kullandı.

Avcı, geçen yıl çıkardıkları yasayla Anayasa Mahkemesinin kararına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ruhuna uygun şekilde okul müdürlüğünün ek görev, asıl görevin ise öğretmenlik olduğu konusunu netleştirdiklerini kaydetti. TRT HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.