Erdoğan: IŞİD'in İslamla alakası yoktur

Erdoğan: IŞİD'in İslamla alakası yoktur
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD terör örgütüne yönelik koalisyon için dünyada toplantılar yapıldığını belirterek...

Ancak dünyanın Türkiye'de 32 yıldır devam eden PKK'ya karşı rahatsızlık duymadığını söyledi. IŞİD'in İslamla bir ilgisinin olmadığını söyleyen Erdoğan, “Bu adamların, IŞİD'in de İslamla bir alakaları yoktur. Çünkü bizim dinimiz İslam, terörü asla tecviz etmez, asla teröre yol vermez. Biz hiçbir semavi dinin de barışı tehdit eden böyle bir teröre müsaade ettiğini dini kitapların asli olan temel kaynaklarında bunu görmedik. Bu teröristler bir din adına cinayet işlediğini söyleyerek aslında kendilerini kandırmaya, kendilerini tatmin etmeye, içlerindeki sorunları bastırmaya çalışıyorlar.” dedi.

Erdoğan, Wow Otel'de Yeşilay Cemiyeti tarafından düzenlenen Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'na katıldı. Katılımcılara hitap eden Erdoğan, dünyada uyuşturucu kullananların sayısının 180 milyon olduğunu, Türkiye'de ise uyuşturucu maddeleri en az bir kere kullananların oranının 2.7 olduğunu söyledi. Ancak bu rakamın hızla arttığını belirten Erdoğan, "Türkiye'de yasadışı maddeleri en az bir kere kullananların oranının nüfusun yüzde 2.7'si olduğunu gösteriyor. Hiç kuşkusuz 2.7 oranı diğer ülkelerle kıyaslandığında oldukça düşük bir oran ancak bu oranın da hızla arttığını müşahade ediyoruz. İnşallah artırılan tedbirler, çıkarılan yasalar, genelgelerle kurumlarımızın meseleye daha yoğun eğilmeleri ile hem artışın önü kesilecek hem de bu oran umuyorum ki daha da aşağılara çekilecek.” ifadelerini kullandı.

Başbakanlığı döneminde uyuşturucu ile mücadeleye yakından ilgi gösterdiğini, tedbirler konusunda da gerekli adımları bakanlarla birlikte attıklarını belirten Erdoğan, dünyada çok hızlı bir değişim yaşandığını ve maddenin manevi değerleri boğmaya çalıştığı bir dönem yaşandığını söyledi. Bunu sadece İslam ve İslam coğrafyası ile sınırlamanın mümkün olmadığının altını çizen Erdoğan, “Bir dine dayansın ya da dayanmasın kültürler, gelenekler, sosyal dayanışma mekanizmaları insana ait olan ahlak, karşılıklı saygı, hoşgörü gibi kavramlar çok ciddi bir biçimde erozyona uğruyor, çok ciddi bir biçimde törpüleniyor.” şeklinde konuştu.

'ZENGİN OLMAK İNSANIN MUTLU OLMASINI SAĞLAMIYOR'

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdüdü: "İnsana ait bir değeri alıp yerine maddi bir değer koyduğunuzda insan onunla tatmin olmuyor. Tatmin duygusu yok oluyor. Kanaat duygusu yok oluyor, az ile yetinme, paylaşma duygusu hızla yok oluyor. Bunların yerine konulan zevkler ve değerler ise insanoğlunu tatmin etmiyor, doyurmuyor. İnanın asla mutlu huzurlu yapmıyor. Yani zengin olmak, insanın mutlu olmasını, huzurlu olmasını sağlamıyor. Hem uyuşturucunun hem de istismarın işte tam da böyle bir noktada devreye girdiğini görüyoruz. Amaçları, hedefleri, davası, idealleri ellerinden alınmış olanlar, içinde boşluk hissedenler çareyi kendilerini uyuşturmakta buluyorlar.”

Erdoğan, küresel barışı tehdit eden bir terör meselesi bulunduğunu belirterek “Bakıyorsunuz herkes sonuçları konuşuyor, sebepleri konuşan yok. Herkes son bir iki ayda ortaya çıkan manzarayı konuşuyor. Hiç kimse bu manzaranın nasıl oluştuğunu, buraya nasıl gelindiğini, bu gençlerin nasıl olup da böyle acımasızca cinayetler işleyebildiklerini etraflıca konuşmuyor. Ortadoğu'da devam eden terör eylemlerini ve terör örgütlerini belli bir dine özellikle İslam dinine izafe etmek gerçeği saptırmaktan başka bir şey değildir. Ne İslam dini ne de yeryüzündeki başka bir semavi din böyle bir vahşeti, böyle bir şiddeti, böyle bir insanlık dışı cinayetleri asla ve asla mazur göstermez, meşru göstermez. IŞİD terör örgütü ile alakalı şu anda dünya bir tedbir, bir koalisyonlar zinciri içinde toplantılar yapıyor, bir araya geliyorlar. IŞİD, böyle bir kendine göre mücadeleyi verirken, benim ülkemde 32 yıldır devam eden bir PKK Terör Örgütü var. Acaba bu, dünyayı neden rahatsız etmiyordu. Bu sadece benim ülkemde değildi, bunun uzantılarına baktığınız zaman Avrupa'nın, benim diyen ülkelerin içinde bu terör örgütünün uzantıları var. Bütün parasal kaynaklar, silahlar oralardan geliyor. Acaba bu Avrupalı dostlar bu terör örgütüne karşı neden hiç rahatsız olmadılar? Çünkü o terör örgütünün önünde İslam diye bir kelime yoktu, onların İslamla bir alakası yoktu." dedi.

Erdoğan şöyle devam etti: “Bu adamların, IŞİD'in de İslamla bir alakası yoktur. Çünkü bizim dinimiz İslam, terör asla tecviz etmez, asla teröre yol vermez. Biz hiçbir semavi dinin de barışı tehdit eden böyle bir teröre müsaade ettiğini dini kitapların asli olan temel kaynaklarında bunu görmedik. Bu teröristler bir din adına cinayet işlediğini söyleyerek aslında kendilerini kandırmaya, kendilerini tatmin etmeye, içlerindeki sorunları bastırmaya çalışıyorlar. Aynı şekilde bu örgütlere İslami terör yaftasını yapıştıranlar da çok açık ve çok bilinçli şekilde gerçeği perdeliyorlar. Türkiye'nin bugünlerde önündeki en önemli meselelerden biri de Batı'dan gelerek bu örgütlere katılan kişilerdir. Fransa Devlet Başkanı 'benim ülkemden bin kişi bu örgüte katıldı' diyor, İngiltere 600 kişi diyor, Almanya bir o kadar. Diğerleri bakıyorsun ta Avustralya'dan buraya katılanlar var diyorlar.. Demek ki burada ciddi bir koalisyon var. Bunların hepsi ben inanıyorum ki Müslüman da değil. Bunların aralarında da uyuşturucu bağımlıları var.”

Türkiye'deki mülteciler konusuna da değinen Erdoğan, " Bunlar neden kaçıyor? Ölümden. Peki biz bunlara kapımızı kapayabilir miyiz? Hayır, neden, çünkü bizim medeniyetimiz, bizim inancımız asla müsaade etmez. Peki Avrupa'nın tamamında ne kadar var, onu da söyleyeyim size, 130 bin. Şimdi soruyorum, ey Avrupa senin şefkat kucağın yok mu? Silah vermeye gelince gönderiyorsun. Bazı gazetelerde, bazı Avrupalı dostların, ülkelerin gönderdiği silahlar teröristlerin elinde yakalanmış ve şimdi bunlara cevap arıyorlar. Sadece Avrupa değil Batı'nın her kesiminde bu var. IŞİD'in elinde şu anda silahlar malum. Bunları gazeteler yazdı, sosyal medya yazdı görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Erodoğan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından Türkiye ile ilgili alınan zorunlu din ve ahlak kültürü derslerine dair kararı değerlendirirken de "Aslında bu yanlış bir karar. Batı'da bunun uygulaması yok. Böyle bir şey olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde, bir örnek veriyorum zorunlu fizik dersinin, zorunlu kimya dersinin, zorunlu matematik dersinin tartışma konusu olduğunu göremezsiniz. Ama ne hikmetse zorunlu din ve ahlak dersi her zaman tartışma konusu olur. Eğer zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri zorunlu olsun mu olmasın mı? Diye tartışılacaksa uyuşturucu bağımlılığından neden şikâyet ediliyor. Terörden, şiddetten, ırkçılıktan, anti semitizmden, İslamofobi'den neden şikâyet ediliyor.” ifadelerini kullandı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.