Washington'da Türk Festivali coşkuyla yapıldı

Washington'da Türk Festivali coşkuyla yapıldı
Her yıl Eylül ayında kutlanan "Türk Kültür Mirası Ayı" kapsamında bu yıl 12.si düzenlenen "Washington Türk Festivali" ziyaretçi akınına uğradı.

Washington Türk-Amerikan Derneği (ATA-DC) tarafından düzenlenen geleneksel Türk Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Beyaz Saray'ı ABD Kongresi'ne bağlayan ünlü Pensilvanya Caddesi'nde gerçekleşen tören, bölgede yaşayan Türk toplumunun yanı sıra Amerikalılardan da yoğun ilgi gördü.

Festival kapsamında porselen, takı ve dokuma sanatları ile birlikte Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinin sunulduğu stantlar açıldı. Türk yemeklerinin yer aldığı stantlar büyük ilgi gördü. Kahveye merakı ile bilinen Amerikalılar, Türk kahvesi standı önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kurulan dev sahnede Türk halk oyunları ve Türk müziğinden örnekler izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Washingtonlular tarafından her yıl ilgiyle takip edilen Türk Festivali, 2011 yılında Washington City Paper gazetesinin düzenlediği “Best of DC” yarışmasında halk oylamasıyla Washington'ın en iyi festivali seçilmişti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.