ÖĞRENCİLERE GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI ANLATILACAK

ÖĞRENCİLERE GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI ANLATILACAK
SAMSUN'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan 'İletişim Teknolojisinin Sağlıklı ve Güvenli Ortamında Bulunmak' projesi bugün imzalanan protokolle hayata geçirildi.

Proje kapsamında il merkezinde bulunan 31 okulda 5 bin 129 öğrenciye bilinçli internet kullanımı anlatılacak.

Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği 'İletişim Teknolojisinin Sağlıklı ve Güven Ortamında Bulunmak' projesi bugün iki kurum arasındaki protokolle imzalandı. Polisevinde imzalanan protokolle, gençlerin var olan internet, bilgisayar ve iletişim araçlarını aşırı ve gereksiz kullanarak toplumdan soyutlanmalarını ve bu sebeplerden dolayı ortaya çıkan fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklardan uzak tutmak için çalışma başlatıldı. Projenin amacının ise internet kullanımı ve iletişim teknolojisinin güvenli kullanımının Samsun ilinde bulunan lise ve dengi okullarda öğrencilere anlatılarak daha bilinçli bir gençlik ve iletişim teknolojilerini verimle hale getirmek olduğu bildirildi.

Polisevinde düzenlenen imza töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Gençlerimizi ciddi anlamda tehdit eden sosyal medya ve özellikle güvenli internet ortamlarının bilinçi bir şekilde kullanımını hedefliyoruz. Bu projeyle 31 okulda 5 bin 129 öğrencimize eğitim verilmesini hedefliyoruz. Bilgisayar kullanımı bir çok imkanı doğurmakla birlikte birçok riskide barındırıyor. Şiddet, pornografi, ticari ilişkiler ve sanal kumarlar öğrencilerimizi gerçek hayattan uzaklaştıran sosyal ortamlardır. Burada çocuklarımız gerek Türkçe'lerinden gerek muhakeme güçlerinde gerek değer yargılarında şiddet ve argoya yöneldiklerini görüyoruz" dedi.

Çocukların ve gençlerin bu ülkenin teminatları olduğunun altını çizen İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ise bu teminatı güvence altına almak için emniyet teşkilatı olarak var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Yavuz, "Bu çalışmalarımızda en büyük desteği de milli eğitim müdürlüklerimiz veriyor. Bu projede amacımız lise ve dengi okullarda öğrencilerimizi sanal ortamın zararlarına karşı duyarlı hale getirerek bilinçledirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. dha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.