Yılın Ahisi Arslanmirza: Gençlerimiz öğrenmeden kazanmayı tercih ediyor

Yılın Ahisi Arslanmirza: Gençlerimiz öğrenmeden kazanmayı tercih ediyor
Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nce Ahilik Haftası kutlamalarında Samsun'un Ahisi seçilen demir doğramacı İbrahim Arslanmirza, gençlerin öğrenmeden, çalışmadan kazanmak istediğini söyledi.

Samsun'un Ahisi seçilerek Bafralı esnafların gururu olan Arslanmirza, "Bir aile, çocuğunu sanat öğrensin diye ustanın yanına çırak olarak verirken, 'Ustam eti senin, kemiği benim' derdi. Böylece çocuk ustasına daha saygılı ve hürmetkar olduğu için ustası tarafından kendi evladı gibi sever ve ona sanatı öğretirken, toplumdaki davranışları konusunda da eğiterek faydalı birey olarak onu hayata hazırlardı. Şimdi ise yağlı paslı bir iş diyerek anne ve babalar çocuklarını sanat öğrensin diye çıraklığa vermiyor. Gençlerimiz de öğrenmeden, çalışmadan kazanmayı tercih ediyor." diye konuştu.

Öte yandan Bafra Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Hurşit Tulum, "Değerli büyüğümüz, ustamız, bir dönem oda başkanımız ve halâ sanatını faal olarak sürdüren İbrahim Arslanmirza ustamızın Samsun bölgesinde 71 oda üyesinin içinden yılın Ahisi seçilmesi bizleri son derece mutlu etmiştir." dedi. Madeni Sanatkarlar Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demi de Arslanmirza'nın Samsun Ahisi seçilmesi ve kaftan giymesinin Bafralı sanatkarlar tarafından sevinçle karşılandığını söyledi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.