ATALAY : ÜLKEYİ CHP Mİ YÖNETİYOR?

ATALAY : ÜLKEYİ CHP Mİ YÖNETİYOR?
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Akademik Yılı açılışı ve Toplu Açılış törenine katılmak için Samsun'a gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun toplu açılış töreninde yaptığı açıklamaları..

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay sert bir dille eleştirdi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu Toplu Açılış töreninde yaptığı konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına cevap vererek, Kılıçdaroğlu'nun 28 Şubat'ın takipçisi bir zihniyet olduğu söylemişti. Başbakan Davutoğlu " Kılıçdaroğlu eğer IŞİD'çi arıyor ise önce sağına baksın, bir hanım efendi var. 28 Şubat'ta ikna odalarında bu milletin aziz evlatlarını süründüren bir hanım görecek. IŞİD zihniyeti oradadır. Sonra Kılıçdaroğlu dönüp sol tarafına baksın, orada da bir beyefendi, milletvekili, kitap düşmanı bir milletvekili görecek. Aziz milletimizin temsil makamı olan mecliste saygısızlık yaparak sayın Cumhurbaşkanımızın töreni öncesinde, meclis başkanımıza, Gazi Mustafa Kemal'in kürsüsüne kitap fırlatan, o kitap düşmanı milletvekili varya, Kılıçdaroğlu O'na baksın. IŞİD'i onda görecek, baska yere bakmasına gerek yok" diye konuşmuştu.

'BAŞBAKANLIK YAPIYOR MU YAPMIYOR MU?'
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarına cevap veren Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay " Sayın Ahmet Davutoğlu her ne kadar kendi özgür iradesiyle, kendi özgür beyanlarını ve düşüncelerini söylüyor ondan çok emin değiliz. Çünkü ben televizyonu açtığım zaman hala Türkiye'nin temel politikalarıyla ilgili asıl demeçleri, Cumhurbaşkanının verdiğini görüyorum. Dolayısıyla Sayın Ahmet Davutoğlu hakikaten gerçek anlamda Başbakanlık yapıyor mu? yapmıyor mu? ondan cok emin değilim" dedi.


'ÜLKENİN BAŞBAKAN'I KİM?'
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na görevinde başarılar dileyerek "Sayın Başbakan şehrimizi ziyaret etmiş, öncelikle Başbakanlık görevinde başarılar dilerim. Ama bu görevini nasıl tümüyle kendi özgür iradesiyle yürütecek onu da bilemiyoruz. Çünkü hala bu ülke de Başbakan'ın kim olduğu henüz tam açıklığa kavuşmadı. Bunu neden söylüyörum? bir bakıyorsunuz Türkiye'nin temel politika ve sorunlarıyla ilgili söylemler, asıl Başbakan tarafından degil, şuan da Cumhurbaşkanı olan eski Basbakan Tayyip Erdoğan tarafından dile getiriliyor. Bu yüzden henüz asıl Başbakan'ın kim olduğunu bilmiyoruz" dedi.

'KARDEŞİM ESAD DÜŞMAN OLDU'
Bu kadar tutarsızlık olabilir mi? siz insanları tümüyle hafızalarını yitirmiş mi sanıyorsunuz? diyen İl Başkanı Atalay "Hepimiz biliyoruz ki Suriye meselesi ile ilgili olarak ki oda şöyle başladı; ben siyasetçiyim ve unutmuyorum; Fenerbahçe'yi Halep'e götürüp maç yaptıran, karşılıklı olarak neredeyse vizeleri kaldıran, neredeyse pasaportları kaldıracak olan AK Parti olarak, Suriye ile kardeşim Esad ilişkisine geçen AK Parti hükümeti, sonra birden bire kendi başına kalktı Suriye ve Esad'ı düşman ilan etti. Kardeşim Esad düşman Esad oldu" diye konuştu.

'IŞİD'E YARDIMI TÜRKİYE YAPIYOR'
Atalay "Sonra bir baktık herkesden daha fazla oradaki rejimi değiştirmeye, oradaki hükümeti devirmeye calıştılar. Komşularla 'sıfır' sorun olitikasından, komşularla 'sık' sorun çizgisine geldiler. Aynı politikaların devamında orada bir takım radikal islamcı örgütler türedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin bunlara yardım ettiği herkes tarafından biliniyor. Şimdi biz uzak da yaşamıyoruz. O radikal islamcı örgütleri de Türkiye'ye yardım etti ama ondan daha önemlisi bugün söz edilen IŞİD probleminin büyümesinde en büyük yardımı yapan ülke, AK Parti'nin yönettiği iktidardır. Bunu herkes biliyor, Amerika da, Avrupa da, İran'da, Rusya'da biliyor. Bu artık kanıtlanmış, oraya giden tırların resimleri çekilmiş, dinlemelerle kayıt altına alınmış. Orada IŞİD denilen bir terör örgütü olduysa bunun en önemli paylarından birtanesi de AK Parti'nin politikalarıdır" şeklinde konuştu.

'ÜLKEYİ CHP Mİ YÖNETİYOR?'
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay "Şimdi kalkmışsınız ne zaman ki Amerika size 'mücadele etmek gerekiyor, mecbursunuz' diyor, Türk Silahlı Kuvvetleri ön saflarda o cepheye sürülmek koşuluyla, siz şuan da IŞİD', terör örgütü ilan ediyorsunuz. Bugune kadar bir kere bile IŞİD hakkında sizin terör örgütü diye bir söylem çıkmadı ağzınızdan. Şimdiye kadar ağzınızdan böyle birşey çıkmamıştı ama ne oldu da IŞİD bir anda terör örgütü oldu? neden Cumhurbaşkanı IŞİD'le mücadeleden söz ediyor? neden Başbakan IŞİD'i terör ilan ediyor? CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu bunları söyleyince neden biz IŞİD'çi oluyoruz? neredeyse IŞİD'e CHP'nin yardım ettığini söyleyecekler. Bu kadar olur mu ? CHP'mi yönetiyor ülkeyi?" diye konuştu.

'TÜRKİYE SINIRINDAN NASIL GEÇTİLER'
Avrupa'dan ve Türkiye'den IŞİD'e katılanların sınırdan nasıl geçtiğini soran Atalay "IŞİD'e Avrupa'dan, bu ülkeden giden birçok insan serbestçe sınırlardan nasıl gecti de katıldılar? o silahlar IŞİD'in eline Türkiye sınırından nasıl geçti? yani bütün bunları sorgulayınca mı CHP IŞİD'çi oluyor. CHP, terörün her türlüsüne karşıdır, biz barış istiyoruz. IŞİD'in yarattığı sorunlar ortada. Bugün milyonlarca, yüzbinlerce zavallı insan Kürt olsun, Arap olsun, Iraklı, Suriyeli, Ezidi olsun hangi dinden veya mezhepten olursa olsun, perişan haldeler, ölüyorlar. Evlerini, yurtlarını kaybederek göç etmek zorunda kalıyorlar. Bütün bunların sorumlusu muhalefette olan Parti mi yoksa devleti yöneten Parti mi? kim yardım etti de IŞİD canavarını yarattı, bütün bunları sormak lazım. Ben halkında bütün bunları cok iyi bildiğini düşünüyorum. Dolayısıyla sağına baksın soluna baksın demekle olmuyor. Önce çıksınlar ortaya bu söylentileri, bu gerçekleri yalanlasınlar. 'Biz IŞİD militanlarının Türkiye'den geçmesine izin vermedik, silah yardımını önledik' diye açıklama da bulunsunlar, sonra CHP'yi suçlasınlar. Sadece ben insanları kandırmaya yönelik söylemler olarak düşünüyorum. Bütün Dünya IŞİD'e kimin yardım ettığini ve sorumlusunun kim olduğunu biliyor" diye konuştu. Adem Çiçek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.