Samsun’da C ticari plakada değişiklikler yapıldı

Samsun’da C ticari plakada değişiklikler yapıldı
Samsun'un ilçelerine verilecek bin 80 adet C ticari plakada başvuru tarihi ve ilçelere verilen tahsis sayısında UKOME Şube Müdürlüğünce değişikliğe gidildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Belediye Meclisince 19 Eylül'de, servis araçlarına ilişkin alınan kararla, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı UKOME Şube Müdürlüğünce ilçelere bin 80 adet C ticari plaka tahsisi yapılacağı kararlaştırılmıştı. Geçen hafta UKOME'nin Samsun'da, ilçe belediye başkanları ile şoförler odaları başkanlarının katıldığı basına kapalı yapılan toplantısında verilecek C ticari plakalar için vatandaşın başvuru tarihi Eylül 2014 sonundan Ekim 2014 sonuna alındı. Toplamda Samsun'un ilçelerine bin 80 adet dağıtılacak tahsis sayısı Bafra ilçesi için 100 adetten 200 adete çıkarıldı, Salıpazarı ilçesi için ise 100 adetten 30 adete düşürüldü.

Öte yandan şoförler odası başkanları ile belediye başkanlarının eylül ayı sonunda tekrar Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde C Ticari plaka için toplanacağı öğrenildi. Başkanların 'plaka başı 5 bin TL olacaksa vatandaş bunu taksitli ödesin, eğer rakam düşerse peşin olsun' taleplerinde bulundukları öğrenildi.

C ticari plaka almak isteyenler, 30 Ekim mesai bitimine kadar başvurularını Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına şahsen yapacak. Bildirilen ilgili başvuru tarihini geçirenlerin başvurularının hiçbir surette değerlendirmeye alınmayacağı bildirildi. Talebin fazla olması halinde 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihale düzenlenecek.

C ticari plaka verilecek ilçeler ve sayıları ise şöyle değişti: Alaçam 50, Asarcık 50, Ayvacık 40, Bafra 200, Çarşamba 200, Havza 50, Kavak 10, Ladik 20, Salıpazarı 30, Terme 50, Vezirköprü 400, Yakakent 10. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.