SAMSUN’UN 2. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI

SAMSUN’UN 2. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI
Samsun'da bir ilk olarak 2013 yılında Fotoğraf ve Kültür Sanat Derneği (FOKUS) tarafından gerçekleştirilen yarışmanın ikincisi FOKUS 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

Samsun'da önemli organizasyonlara imza atan FOKUS'un dernek imkânları ile Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF), Uluslararası Fotoğraf Federasyonları FIAP ve UPI'den patronaj alarak organize ettikleri 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması ile Samsun önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmış oldu.

24 Ülkeden 2033 Fotoğraf Yarışmaya Katıldı

FOKUS'un ve Samsun'un ikinci uluslararası fotoğraf organizasyonu olmasına rağmen yarışmaya büyük bir katılım oldu. 24 ülkeden 205 fotoğraf sanatçısının 2033 eseriyle katıldığı fotoğraf yarışması Karadeniz Bölgesi'nin de en yüksek katılımlı fotoğraf yarışmaları arasında yerini aldı.

Jüri'de Uluslararası Fotoğraf Sanatçıları görev aldı.

Türkiye'nin uluslararası tanınırlığı olan önemli isimlerin jüri olduğu FOKUS 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması, Samsun'un marka organizasyonlarından biri olma yolunda olduğunu gösterdi. EFIAP unvanlı Ömer YAĞLIDERE, AFIAP unvanlı Melih SULAR, Fotoğraf Sanatçısı Tuna AKÇAY, Fotoğraf Sanatçısı Mustafa BÜLBÜL, CR1 unvanlı Fotoğraf Sanatçısı ve FOKUS Başkanı Emre BOSTANOĞLU jüride görev alan isimlerdi. Jüri üyeleri, 27 Eylül günü 12 saatlik bir çalışma sonucu 3 kategoride 2033 fotoğrafı değerlendirerek ödül ve sergileme alan fotoğrafları belirlediler.

Samsun'dan Dünya fotoğrafçılarına ödüller verildi

Açıklanan sonuçlar neticesinde, 24 ülkeden 205 fotoğraf sanatçısının katıldığı yarışmada farklı ülke fotoğrafçılarına ödüller verildi. 3 Kategoride (Renkli, Siyah Beyaz ve Aile) toplam 81 adet ödülün verildiği yarışmada Tayvan'dan İngiltere'ye, Güney Kore'den Kuveyt'e kadar onlarca ülke fotoğrafçısına ödüller verildi. Fotoğraf yarışmasının en prestijli ödülü olan FIAP En iyi Fotoğrafçı ödülü ise Türk Fotoğraf sanatçısı Cihan KARACA'ya verildi. Sonuçların FOKUS'un ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun web sitelerinden görülebileceği duyuruldu.

Samsun'a yeni bir vizyon kazandıracak

Samsun'da bir gelenek haline getirilen ve önümüzdeki yıllarda devamı yapılacağı açıklanan yarışmanın organizasyonu FOKUS'un Yönetim Kurulu Başkanı Emre BOSTANOĞLU, “ilkini 2013 yılında gerçekleştirdiğimiz yarışmanın başarısının ardından bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz FOKUS 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması'da başarıyla sonuçlandı. Dünya fotoğrafçılarını Samsun'da buluşturduğumuz bu organizasyon Samsun'un en önemli sanat etkinliklerinden biridir. Dernek imkânlarıyla gerçekleştirdiğimiz bu yarışma Samsun'da fotoğraf sanatına katkı sağladığı gibi Samsun'lu fotoğraf sanatçılarının dünyaya açılması yönünde önemli bir köprü görevini görmektedir.” dedi. Bostanoğlu ayrıca, 2015 yılında gerçekleştirilecek FOKUS 3. Uluslararası Fotoğraf Yarışmasının çalışmalarına şimdiden başladıklarını ve gerekli izin ve onayların alınmasının ardından en kısa zamanda duyurusunu yapacaklarını, bu doğrultuda çalışmalara başladıklarını, kendilerine maddi yada manevi gelecek her türlü desteğin güçlerine güç katabileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.