TLB eğitim politikalarını protesto için yürüdü

TLB eğitim politikalarını protesto için yürüdü
Türkiye Liseliler Birliği (TLB) önderliğinde İzmir'de 'Laik ve Bilimsel Eğitim' yürüyüşü gerçekleştirildi.

TLB tarafından eğitim politikalarını protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe Türkiye Gençlik Birliği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, İşçi Partisi, Gündoğdu Halk Platformu, Eğitim İş, 68'liler Platformu, Tobav, Ulusal Eğitim Derneği de destek verdi.

'Liseler Bizimle Aydınlanacak', 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz', 'Bilimsel Laik Parasız Eğitim' sloganları atan grup, yeni yönetmeliğin Cumhuriyet değerlerine ve laikliğe karşı gerici uygulamalar olduğunu, Atatürk karşıtı zihniyet ile sonuna kadar savaşacaklarını belirtti.

"AKP'NİN SAPKIN ZİHNİYETİ KARŞISINDA BİZİ BULACAK"

TLB adına basın açıklaması yapan TLB İl Sekreteri Ece Pekesen, “Eğitim, Tayyip Erdoğanlar'ın elinde fütursuzca oynadıkları bir oyuncak, kadın ise istediklerinde giydirip istediklerinde soyabilecekleri bir meta değildir. Onları, bilimsel ve laik bir eğitim almış, çağdaş Türk kadınları bu topraklardan sürecektir. Bu sapkın zihniyetin önüne geçmek için TLB olarak buradan çağrımızdır. Bilimsel ve laik eğitim mücadelemiz yurdun her yanında devam edecek, aydınlanma savaşımız biz kazanana kadar sürecektir.” dedi.

Eylemde konuşma yapan İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Tugay Şen de şunları söyledi: “Bizim gericilik ve bölücülükle bu karanlığı yıkana kadar uğraşacak vaktimiz var. Geçen yıl andımızın kaldırılmasına karşı Gündoğdu Meydanı'na topladığımız 1 milyon vatanseveri, bu yıl Atatürk'ün laik ve bilimselliğinde birleştirmek için toplayacağız.” CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.