İş garantili kursla hem bedava elektrik hem de iş imkanı

İş garantili kursla hem bedava elektrik hem de iş imkanı
Güneş enerjisi alanında Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veren tek firma olan GQ Solar, iş garantisi de veriyor.

Türkiye'de 600 megavatlık lisans izninin verilmesiyle sektörde ciddi bir eleman ihtiyacı olduğunu söyleyen şirketin genel müdürü Ayşe Özkan, “Bu kursu alanların uzaklarda iş araması gerekmeyecek komşularına, çevresine iş yapacak zaten. Balkona çamaşır teli asar gibi panel asıp kendi elektriğinizi de üretebilirsiniz.” dedi.

10. Uluslarası Led Sistemleri, Teknolojileri, Uygulamaları ve Led Aydınlatma Fuarı'na katılan GQ Solar firmasının genel müdürü Ayşe Özkan, Türkiye'de devletin 600 megavatlık lisans verdiğini ve bunların kurulum aşamasının başladığını belirterek, “Korkunç eleman ihtiyacı olacak.” dedi.

Türkiye'de şu an tek MEB sertifikalı kurs veren firma olduklarını kaydeden Özkan, bu uzmanlık eğitimiyle de kariyer isteyenin kariyer, iş yapmak isteyenin de iş yapabileceğini ifade etti. Kurslarının iş garantili olduğunu belirten Özkan, “Bu kursu alan birinin işsiz kalması söz konusu değil.

Türkiye'de sektör bomboş. Son 1-2 senedir yasalar yönetmelikler tamamlandı. Dolasıyla o kadar çok iş var ki bu işi yapanın işsiz kalması mümkün değil. Türkiye'de biz tekiz. Milli Eğitim Bakanlığı sertifikası veriyoruz. Yasalara göre de muhakkak MEB sertifikası vermeniz gerekiyor. Bunu verebilen tek kurumuz. Şu an sadece Antalya'dayız. Ankara, İstanbul, Gaziantep, Adana, İzmir gibi şehirleri konuşuyoruz şube için.” diye konuştu.

Sertifika aldıktan sonra iş alanında çekincesi olanlara da koçluk hizmeti verdiklerini kaydeden Özkan, birkaç işlerinde de yanlarında olduklarını söyledi.

Bu kursu alan kişinin kendi evinin elektriğini de üretebileceğini vurgulayan Özkan, “Zaten meslek olarak öğretmiş oluyoruz. Köydeki şehirdeki her ev kendi elektriğini üretebilir. Dolayısıyla bu insanlara iş yapacak kurs alanlar. Çok uzaklarda iş aramayacak kendi komşularına kendi çevresine iş yapacaklar zaten.” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin güneşinin çok fazla olduğunu belirten Özkan, “Kışın olur mu? diye soruyorlar. Evet güneş enerjisi ışıktan ürettiği için kışın da üretim yapılır. 2-3 veya en fazla 5 senelik elektrik faturasıyla 50 seneye kadar garantili bu sistem kurulabilir.” dedi.

Türkiye'nin ihtiyaçlarına göre özel ürünler de geliştirdiklerini anlatan Özkan, “Balkonlarına bir tane cam panel asıyorlar. Bu paneller diyor ki 'evde elektrik ihtiyacı varsa benden al' diyor. 'Ben yetmezsem şebekeden al' diyor. Böyle akıllı sistemler var. Bu sistemle bürokrasiye de takılmıyor. İki tane çamaşır teli asar gibi iki paneli asarak enerjisini üretebilecek durumda. Maliyeti merak ediliyor. Şu an o kadar ödenebilir duruma geldi ki, 3-4 yıllık elektrik parasını topladığınızda bu sistemi kurabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların çekinmeden bu sistemi yaptırabileceklerini söyleyen Özkan, “Ama mutlaka MEB sertifikalı kişilere yaptırsınlar. Elektrik tehlikelidir.” dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.