Atanamayan öğretmenler: Şubat'ta 40 bin branş öğretmeni alın

Atanamayan öğretmenler: Şubat'ta 40 bin branş öğretmeni alın
Adana'da atanamayan bir grup branş öğretmeni eylem yaptı.

Pankart açıp Milli Eğitim Bakanlığı'nın şubat ayında 40 bin branş öğretmeni atamasını isteyen öğretmenler, dersanelerin kapatılmasıyla mağduriyetlerinin daha da artacağına dikkat çekti.

Atatürk Caddesi üzerindeki Atatürk Parkı'nda toplanan 100'e yakın coğrafya, tarih, fen bilgisi branşından mezun öğretmenler, hükümetin branşlara yeteri kadar atama yapmayışını eleştirdi. Beden öğretmeni olan bir genç, “Beden eğitimi dersi 4. sınıfa inmediği süreç içinde bu ülkede bonzai, uyuşturucu kullanımı artarak devam edecektir. Başbakan acil eylem planı yapıyor, bununla ilgili ancak orada bir tane beden eğitimi öğretmeni yok. Evlatlarımızı spora alıştırmazsak, bu ülkenin gelecek olarak nitelendirdiğimiz gençlerimize yazık olur.” dedi.

Bazı öğretmenler ise şunları kaydetti: “Ne yapacağız, bekliyoruz, 322 kontenjan verdiler coğrafya için. 3 aydır hamallık yapıyoruz. Kurban pazarına çadır kuruyoruz. Var mı böyle bir şey. Osmaniye'den kalktım buraya geldim. Ben 78 puanla atanamıyorum. Adamlar 74'le, 55'le atanıyor. Ben KPSS'ye girdim, aynı adam da KPSS'ye giriyor. Tarihçi, coğrafyacı, sosyalci 78'le atanıyor, adam 55'le atanıyor. Ne yapayım siz söyleyin.

Bu ülkede Ankara'nın nerede olduğunu bilmeyen insanlar yetişiyor. Neden sınıfçılar giriyor, başka branştakiler giriyor. Yeter artık sesimizi duyun ya. Özellikle lise matematik branşları mağdur oluyor. Dersaneler kapatılıyor, herkese formasyon dağıtılıyor şu an. Tamam bizim içimizde formasyon alıp meydanda olan hocalarım da var. Ama şu hocalarım çürütülmeden 5 bin, 10 bin kişiye formasyon dağıtıp sonra biriken öğretmenlerimi atamamak büyük bir adaletsizliktir. Dersaneler kapanıyor, bizler ne yapacağız. Lütfen sesimizi duyun.” CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.