Pakistan'da militanlara operasyon: 21 ölü

Pakistan'da militanlara operasyon: 21 ölü
Pakistan'da ordunun, hükümetin talimatı ile ülkenin Kuzey Veziristan bölgesinde militanlara yönelik havadan ve karadan başlattığı operasyonlar devam ediyor.

Şaval bölgesinde başlatılan hava operasyonu ve Gundi bölgesindeki bir kontrol noktasında çıkan çatışma sonucu toplam 21 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Zarb-ı Azb adlı operasyonda, bugün itibari ile ölen militan sayısı bini aşarken, 86 asker de hayatını kaybetti.
Operasyon kapsamında bölgedeki iller birer birer tahliye ediliyor.

Üç aydır süren kapsamlı operasyonda, Mirali, Miramşah, Boya, Degan ve Baka Khel illleri militanlardan temizlenerek tamamen tahliye edildi ve ordunun kontrolüne geçti.

Kapsamlı operasyonunun sebebi olarak, liman şehri Karaçi'de miltanlar tarafından gerçekleştirilen ve 27 güvenlik görevlisinin öldüğü havaalanı saldırısı gösterilmişti.

Birçok kampın bulunduğu belirtilen bölgede sivil halk, başka bölgelere nakledildi. Ayrıca bölgede teslim olmak isteyen militanlar için teslim olma noktaları bulunuyor.

Operasyon sebebi ile sivil halk da zorluklar çekiyor. Şu ana kadar bölgelerden bir milyonu aşkın insan tahliye edilerek, evlerinden göç etmek zorunda bırakıldı.

Pakistan'da hükümet ile Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan (TTP) arasında yapılan barış görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Ülkede son zamanlarda TTP ve onun şemsiyesi altında bulunan örgütlerin düzenlediği kanlı saldırılar müzakereleri çıkmaza sokmuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.