IŞİD'e katılan 20 İsveçliden 19'u öldürüldü

IŞİD'e katılan 20 İsveçliden 19'u öldürüldü
Suriye ve Irak'ta gerçekleştirdiği kanlı eylemlerle adını duyuran terör örgütü IŞİD'e katılan 20 İsveç vatandaşından 19'nun öldürüldüğü bildirildi.

İsveç'te yayınlanan Expressen Gazetesi, Suriye'de IŞİD ile birlikte savaşan 20 İsveç vatandaşının fotoğraflarını ve isimlerini yayınladı. Gazete hala savaşmaya devam eden "Muhajir'' isimli bir militanla e-posta üzerinden yapılan kısa bir röportaja yer verdi.

İsveç'te doğup büyüyen Muhajir, 25 yaşında ve Bosna asıllı olduğunu söyledi. 15 ay önce IŞİD'a katıldığını söyleyen Muhajir, bavulunu topladıktan sonra hiç engelle karşılaşmadan Suriye'ye ulaştığını belirtti.

IŞİD'e katılma nedeni olarak, ezilen haksızlığa uğrayan bir Müslüman'a nerede olursa olsun yardım etmek gerektiğini söyleyen Muhajir, IŞİD'ın gerçek bir İslam devleti kurmayı vaat ettiğini savundu. Hayalinin gerçek bir İslam devletinde cihat etmek olduğunu ve buna ulaştığını söyleyen Muhajir, IŞİD'e katıldıktan sonra kısa bir süre otomatik silah kullanma ve savaş eğitimi aldığını ardından bir çok çatışmada yeraldığını anlattı.

Çatışmalarda yaralandığını aktaran Muhajir, IŞİD'e İsveç'ten katılan Taha Shade isimli arkadaşının da yanında vurularak can verdiğini belirtti. Savaşta ele geçirdikleri değerli eşyalarla, esir alınan kadınları ganimet olarak bölüştüklerini kaydeden genç terörist, "Gerçek bir İslam devletinde yaşıyorum ve hayat standartlarım İsveç'le aynı seviyede'' dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.