NEDEN TUTMADI?

NEDEN TUTMADI?
800 yıllık tarihi geçmişe sahip olduğu bilinen İslam alimi Abdülkadir Geylani'nin torunu Seyyid Kutbiddin'in cami ve türbesinin bulunduğu Camii'nin restorasyonu bitmedi.

ÖZAT AÇIKLAMIŞTI
Vakıflar Samsun Bölge Müdürü Mustafa Özat “ Restorasyon, Samsun Koruma Kurulunun onayladığı proje doğrultusunda yapılacaktır. Restorasyonu bittikten sonra daha güzel görünümlü bir camii ile hizmet verilecek. İlkadım Belediyesi ve OMÜ işbirliği ile mezarlıklar için de bir çalışma yapılacak. Sanırım bu çalışma camii bittikten sonra camii türbe ve mezarlıklar bir bütün olacak” açıklamasında bulunmuştu.

YOLLAR ÇAMURLU
Restorasyon işlemleri 550 bin liraya mal olurken, bitmeyen restore yüzünden çevre de ki vatandaşlarda zor durumda kalıyor. Unkapanı mahallesini Selahiye, Kökçüoğlu ve Cedit Mahallelerine bağlaması sebebiyle günde çok sayıda vatandaş camii içinde ki yolu kullanmak zorunda kalıyor. Restorasyon çalışmaları kapsamında camii'nin betonla kaplı olan yolları kapatılarak vatandaşların mezarların arasında ki çamurlu patika yoldan geçmeleri, yağan yağmurla beraber çekilmez hale geldi.

NEDEN BİTMİYOR?
Vatandaşlar bu yoldan okula giden çocuklarının zor durumda kaldığını belirterek " Çocuklarımız okula giderken üstleri hep çamur içinde kalıyor. Kış ayları geldi. Artık yağmur yağacak ve hergün bu çileyi çocuklarımızla beraber çekeceğiz. Çamurdan ziyade akşamları burada sokak köpekleri ve içki içenler oluyor. Tadilat bitince buraya ışıklandırma ve güvenlik önlemleri yapılacaktı. Neden bitmiyor bu tadilat?" şeklinde tepki gösterdiler. Adem Çiçek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.