Vezirköprü Fakülte İstiyor

Vezirköprü Fakülte İstiyor
Samsun'un Çarşamba ve Bafra ilçeleri fakülte sahibi olurken her iki ilçenin siyasetçileri ve bürokratları üniversite kazanmak için kolları sıvadı. İlin üçüncü büyük ilçesi Vezirköprü de Fakülte istiyor.

2012 yılında Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır öncülüğünde 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hüseyin Akan ile görüşen Vezirköprü heyetine Orman Fakültesi açılabileceği yönünde yeşil ışık yakılmıştı.
Görüşmede Ak Parti Samsun Milletvekili Prof Dr. Tülay Bakır, “Bölgemizde çok zengin ormanlarımız var. Üniversitemizin bu konuda da lokomotif gere-kiyor. Bölgemizdeki ormanların işlenmesi ve korunması açısından bir fakültenin olması şart. Orman fakültesinin Samsun'a ve ülkemize çok şey katacağını umu-yorum.” şeklinde konuşmuştu.

Vezirköprü heyetinin fakülte talebine karşılık Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan : “Kurulacak fakülteye öğrenci gelecek mi? Öğretim görevlisi gelecek mi? Türkiye'nin orman mühendisine olan ihtiyacı ne kadardır? Orman fakültelerindeki öğrenci sayısı ve doluluk oranı nedir? Bu sorular çok önemli. Orman Fakültesinin mezunlarının nasıl iş sahibi olduklarını ve alanlarını araştıracağız. Bir rapor haline getirdikten sonra değerlendirebiliriz. Araştırmamız sonuncunda bu proje hayat bulacaksa elimizden geleni yaparız” diye konuşmuştu.

Aradan 31 ay geçti bu güne kadar Orman Fakültesi ile ilgili hiç bir gelişmenin olmaması Vezirköprü'nün fakülte iste ği başka baharamı kaldı sorusunu akıllara getirdi.

Samsun milletvekilleri Bafra'ya Kızılırmak Çarşmaba'ya ise Yeşil ırmak üniversitesi kurulması yönünde çalışamlar yapılıyor şeklinde defalarca açıklamalarda bulunmuşlardı. Hedefi büyük tutan Çarşamba Hukuk fakültesini , Bafra ise Turizm fakültesini kazandı.

Vezirköprü'ye Orman Fakültesi açılması yöünde 2012 şubat ayında Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Vezirköprü MYO Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yüksel ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir heyet Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan'ı makamında ziyaret etmişti. Vezirköprüözlem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.