MÜHİM OLAN ÇARŞAMBA GERİSİ TEFERRUAT

MÜHİM OLAN ÇARŞAMBA GERİSİ TEFERRUAT
Denge Gazetesi Çarşamba Temsilcisi Emin İnan'ın bu haftaki Pazar sohbeti konuğu Çarşamba Girişimciler Derneği (ÇARGİD) Başkanı Yücel Özden oldu.

(ÇARGİD) Başkanı Yücel Özden dernek hakkında Gazetemiz Çarşamba Temsilcisine açıklamalarda bulundu.

EMİN İNAN: Başkanım ilk önce kendinizi okuyucularımıza tanıtırmısınız. Yücel Özden Kimdir
YÜCEL ÖZDEN:11.11.1977 yılında Çarşambada doğdum. İlköğretim ve Orta Okulumu Ayvacık Hasan Uğurlu İlköğretim okulunda okudum. Liseyi Çarşamba Lisesinde okudum. Yüksek öğrenim Üniversiteyi Karadeniz teknik Üniversitesi muhasebe maliye bölümünden mezun oldum. Mezun olduktan sona yaşantımı aile şirketleri olarak Özden kuyumcu olarak devam ettirmekteyim.2011 yılında Çarşamba girişimciler derneği(ÇARGİD) Başkanı oldum.

EMİN İNAN: Başkanım Çargid ne zaman kuruldu.

YÜCEL ÖZDEN: Çargid 2011 yılında Çarşambalılık ruhu adına 10 tane genç iş adamı arkadaşımız ile birlikte bir araya gelerek, derneğimizi kurduk. Daha sonra çok kısa bir zamanda bu sayımızı 30 tane başarılı öz ve öz Çarşambalı iş adamı olan arkadaşlarımızla birlikte sayımızı çoğalttık. Yönetim kurulu ve faaliyetlerimizi yaptıktan sonra çalışmalarımıza hız verip 2014 yılı itibari ile 150'e yakın üyemiz oldu. Yola çıkış amacımız hiçbir ticari faaliyet gözetmeksizin Sayın Kaymakamımız Caner Yıldızın değimi ile Herşey Çarşamba için gerisi teferruattır sloganı ile yola çıktık.

EMİN İNAN: Başkanım 150 ye yakın üyeniz olduğunu belirttiniz şuanda üye çalışmalarınız devam ediyor mu?

YÜCEL ÖZDEN: Üye çalışmalarımız devam ediyor. Çarşambanın gençliği Çarşambanın geleceği için söz sahibi olabilmesi için üye çalışmalarımıza hızla ve severek devam ediyoruz.

EMİN İNAN: Derneğinizin amacı nelerdir?

YÜCEL ÖZDEN: Derneğimizin amacı tüm STK larda olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarına yakışan ne varsa tüm faaliyetlerin içerisinde olmaktan ve desteklemekten yanayız. Bu derneğimiz ilk kurulduğu günden beri ticaret adamlarının bir araya gelmesinden oluşmuştur. Tüm arkadaşlarımız kendi branşlarında ve kendi ticaretlerinde başarılı olduklarını ispatlamışlardır. Bizim faaliyet amacımız ticaret amaçlı değil eğitim sosyal yardımlaşma ve dayanışma ve Çarşambanın geleceğine katkı vermek amaçlı olmuştur.

EMİN İNAN: Başkanım derneğinizin faaliyetleri nelerdir ne gibi faaliyetler yaptınız?

YÜCEL ÖZDEN: Öncelikle birbirinden farklı birçok Çarşamba sevdalısı arkadaşı bir araya getirmeye başardık. Çargid kimliği altında birçok arkadaşımızı birbirleriyle kaynaşmasını sağladık. Bu kıvılcım bizim için en önemli noktaydı. Daha sonra tek yürek tek ses olduk. Yönetim kurulu üyemiz ve üye arkadaşlarımızla birlikte öncelikle sosyal yardımlaşmaya önem verdik. Bunları da basında ve çevrede dillendirmeden Ramazandaki gıda yardımlarımız, iftar davetlerimiz oldu. En temel konu ben tokken komşum aç kalmasın felsefi idi. İkinci önemli olan projemizde eğitime destekti. Bu projemiz aynı zamanda da basında yer almıştır. Çarşambadaki okullar ile yapmış olduğumuz istişare sonucu okul müdürlükleri ve okul aile birliklerinden aldığımız bilgiler doğrultunda öğrencilerimize giysi yardımı, ayakkabı ve kırtasiye yardımında bulunduk. Bazı okullarımızın güvenliği açısından güvenlik kamera sistemleri ile ilgili yardımlarımız oldu. Dünyadaki en önemli konulardan birisi sağlıkla alakalı konularda üyelerimiz ve hemşerilerimiz nezdinde hem ziyaret hem yardım konusunda elimizden geleni yaparak hiç bir şeyi esirgemedik.

EMİN İNAN: Başkanım Çargid herhangi bir sivil toplum kuruluşuna bağlımı veya tek başına bir STK mı?

YÜCEL ÖZDEN: Çargid şuanda Çarşambalı girişimciler derneği adı altında kendi bünyesinde bağımsız bir STK dır.Ama bu demek değildir ki,hep böyle devam edecek tabiî ki görüşmelerimiz var.Daha öncede bizler gibi kurulmuş olan Terme İş adamları ve Ünye İşadamları dernekleri ile biraraya geldik.Kendi Memleketimizdeki eksiklerimizi tamamladıktan sonra Ayvacık,Salıpazarı,Çarşamba,Tekkeköy,Dikbıyık,Terme,Ünye ve Fatsa bölgesel bir güç birliği ile daha dinamik ve güçlü hale gelmeyi hedefliyoruz.

EMİN İNAN: Başkanım Çargidin bundan sonraki faaliyetleri neler olacaktır.

YÜCEL ÖZDEN: Çarşambanın Ticaretini Sanayisini Ekonomisine kısacası kalkınmasına destek olacak istihdam sağlayacak her türlü konuya vakıf ve destek olacağız. Tabiki sosyal yardımlaşma eğitim, sağlık ve insan ilişkilerinde eskisi gibi yeni katılımlarla birlikte daha güçlü hale getireceğiz. Çarşambamızda dikkat çeken en önemli gelişmelerinden bir tanesi artık tamamen bir üniversite şehri olmaya başladı. Meslek Yüksek Okulu, İletişim ve Hukuk fakültesi, öğrencilerini Çarşambada rahat bir şekilde barınmaları eğitimlerini kaliteli ve rahat bir şekilde sürdürmeleri en önemli ihtiyaçlarından bir tanesidir. Bu konudan dolayı iş adamından siyasetçisine kadar sivil toplum örgütlerinden vatandaşlarımıza kadar herkes elinden gelen kolaylığı yapmalıdır. Burada 1500-2000 öğrencinin Çarşambaya sağlayacakları katkı herkes tarafından iyi bilinmelidir. En önemlisi de gurbete gelen öğrenci kardeşlerimize Çarşambalı olarak bir hoş seda bırakabilmektir. Unutulmamalıdır ki gençlik memleketimizin geleciğidir.

EMİN İNAN: Sosyal Yardımlaşma ile alakalı çalışmalarınız olduğunu biliyoruz. Bu konuda hakkında neler söyleyeceksiniz.

YÜCEL ÖZDEN: Şuanda yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız için bir proje aşaması içerisindeyiz. Bununla ilgili ayrıntıları ilerleyen zamanlarda çalışmalarımız tamamlandıktan sonra tekrar kamuoyu ile birlikte paylaşacağız. Çünkü en büyük destek vatandaşlarımızdan gelecektir. Bu zaman kadar bizlerden destekleriniz esirgemeyen Çarşamba Kaymakamız Caner Yıldıza, Belediye Başkanımız Hüseyin Dündar'a, Ticaret Borsası Başkanı ve İşadamı Kazım Yılmaz'a, Ticaret ve sanayi odası başkanımız Ahmet Yılmaz'a İş adamımız Ercan Albayrak'a ve sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilere tüm işadamlarımıza ve vatandaşlarımıza yönetim kurulu ve üyelerimize teşekkür eder bu yeni projemizde de destekleyecekleri içinde ayrı ayrı teşekkür ederim.

EMİN İNAN: Başkanım Bize ayırdığınız ve bu keyifli sohbet için teşekkür ederim.

YÜCEL ÖZDEN: Asıl ben size teşekkür ederim Bize bu fırsatı tanıdığınız için size ve Denge Gazetesine bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Aynı zamanda Tüm İslam Aleminin Zilhicce ayı ve Kurban bayramını kutluyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum