CHP'Lİ OKTAY'DAN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

CHP'Lİ OKTAY'DAN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ
CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay, hükümetin uyguladığı hayvancılık politikasının sektörü bitirdiğini söyledi.

Oktay, "Üretimin olmadığı tüketimin pompalandığı bir şirket partisi bizi yönetiyor. Artık bunların miadı doldu. Yolcuyu göndermek gerek." dedi.

CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay parti binasında yaptığı açıklamada hayvancılık konusunda açıklamalarda bulundu. Oktay, "Kurban Bayramı öncesinde hayvancılıkta çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde Afrika hastalığı, Batı'da mavi dil hastalığı yayılıyor. Hükümet besilik dana ithalatı için yine kapıyı açtı. Besiciler sahip oldukları ellerindeki besi hayvanının yüzde 40'ı kadar ithalat yapabilecek. 100 baş malın varsa 40 baş hayvan ithalatı yapma hakkın var. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il müdürlükleri işletmelere gidip hayvan sayısını tespit edecek ve o işletmenin kaç hayvan ithal edebileceğini belirleyecek. Burada nasıl numaraların döneceğini tahmin etmek zor değil. İşletmesinde 100-200 hayvan olan bir besici 40 hayvanı veya 80 hayvanı nasıl ithal edecek? Gemide konteyner kiralayıp içine 40 baş hayvan mı atacak. Hiç kimseyi kandırmasınlar. Ancak binlerce hayvanı olan işletmeler ithalat yapabilir. Onlara tanınan bu hak et fiyatını düşürebilir mi? Kaldı ki o büyük besiciler de yüksek yem fiyatından, girdi maliyetlerinden hep şikayetçiler. Karkas etin ucuz olmasından yakınıyorlar. Bunlar çözüm değil, bunlar köylüyü imha planı. Bu politikalarla bu işler yürümüyor beyler." ifadelerini kullandı.

Hayvancılık kredilerine rağmen sektörün toparlanamadığına işaret eden Oktay, bunun gerekçesini ise şöyle açıkladı: "Taze Başbakan Davutoğlu açıkladı, 2010-2014 yılları arasında 261 bin üreticiye 8 milyar lira faizsiz hayvancılık kredisi verilmiş. Hayvancılığa verilen karşılıksız destek 3 milyar lira. Bu kadar krediye, yatırıma, desteğe rağmen Türkiye ikide bir ithalata mahkum oluyorsa, uygulanan politikanın sorgulanması gerekmez mi? Bunun anlamı nedir biliyor musunuz? Bu krediler köylünün cebine girmiyor. Defalarca ithalat yapıldı. Ancak fiyat düşmedi, düşmüyor. İthalatın çözüm olmadığı biliniyor. Ama birilerine para kazandırmak için her defasında yine ithalat yapılıyor. Çünkü, ucuz diye ithal edilen etlerde tüketiciye pahalıya satılıyor."

Uygulanan bu politikaların küçük üreticiyi ve köylüyü işsiz ve çaresiz bıraktığını kaydeden Oktay, "Artık bu memlekette köylü olmak çok zorlaştı. Memlekette doğru dürüst mera bırakmadılar. Çoban bulamazsın, yem ayrı bir hikaye. Yem ve diğer girdiler nedeniyle maliyet yüksek. Sebze meyve üreticisi perişan. Ülkede talan edilmeyen bir tek yeşil alan bırakmadılar. Önceden bu ülkenin bitki örtüsü sorulduğunda orman, çayır, maki gibi şeyler diyorduk, şimdi güzel ülkemin bitkisi sorulunca TOKİ diyoruz. Üretimin olmadığı tüketimin pompalandığı bir şirket partisi bizi yönetiyor. Artık bunların miadı doldu. Yolcuyu göndermek gerek. Bunun için gücümüzün fazlasını ortaya koyacağız. Hep birlikte el ele çalışacağız. Gün birlik günü gün beraberlik günü." şeklinde konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.