ABD'den korkutan rapor: 1,4 milyon Ebola'ya yakalanabilir

ABD'den korkutan rapor: 1,4 milyon Ebola'ya yakalanabilir
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (CDC) yapılan açıklamada, acil önlemler alınmadığı takdirde, Ebola'nın gelecek Ocak ayı sonuna kadar 1,4 milyon kişide görülebileceğini söyledi.

CDC, şu anda virüs taşıyan 5 bin 800 kişinin büyük risk oluşturduğunu, hızla yayılan salgının en az 550 bin insana bulaşabileceğini rapor etti.

CDC ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO), virüsten 2 bin 800 kişinin hayatını kaybettiği şeklindeki açıklamalarının gerçekleri yansıtmadığını, daha fazla insanın ölmüş olabileceğini belirtti.

Amerikan sağlık merkezi, WHO'nun aksine, şu ana kadar 20 binden fazla insanın Ebola'ya yakalanmış olabileceğini tahmin ettiklerini duyurdu.

SİERRA LEONE'DE 130 YENİ VAKA TESPİTİ

Ebola virüsünün an fazla görüldüğü ülkelerden Sierra Leone'de geçtiğimiz Cuma günü 6 milyon insanı eve hapseden sokağa çıkma yasağı ile vaka tespiti yapıldı. Ülkede 130 kişide daha Ebola virüsü tespit edildiği duyuruldu.

AMERİKA 3 BİN ASKER GÖNDERİYOR

Ebola'yı başından beri yakından takip eden ABD Başkanı Barack Obama, Batı Afrika'ya en kısa zamanda 3 bin asker ve 500 eğitimli sağlık ekibi göndereceğini açıkladı.

YÜZLERCE SAĞLIK ÇALIŞANI SALDIRIYA UĞRADI

Dünyanın en fakir ülkelerinin yer aldığı Batı Afrika'da Ebola virüsüne inanmayan halkın bir kısmı, virüs tespiti için evleri dolaşan sağlık ekiplerine yer yer saldırılarda bulundu. Tedavisi olmayan virüs için aile fertlerini “karantina merkezlerinde ölüme teslim etmek” istemediğini söyleyen aileler ile görevliler arasında çatışmalar çıkabiliyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.