PİSLİK REZALETİ!

PİSLİK REZALETİ!
Samsun'un İlkadım İlçesinde yer alan ve şehrin en bilindik okullarından birisi olan Atatürk İlköğretim okulunda bir türlü yapılmayan temizlik öğrenci, veli ve çevre esnafının tepkisini çekiyor.

OKULDA REZALET
Okulun aşırı pis olması öğrenci sağlığınıda olumsuz yönde etkilerken, okulun bahçesi, sınıfları, koridorları, tuvaletleri pislikten geçilmiyor. Bazı öğrenciler okulun pis olmasından şikayetçi olduğu için ailelerine okuldan ayrılmak ve başka bir okulda okumak istediklerini belirterek adeta okulda ki pislik rezaletinide ortaya koyuyor.

'HERGÜN BAKIYORUM'
Okul da iki adet çocuğunu okuttuğunu belirten bir vatandaş "okul yönetimi birşey yapmıyor. Eleman gelecek diyorlar fakat gelen giden de yok. İki kişi gelmiş sözde işe başlayacakmış ama başlamamışlar. İki kişilik yere bir eleman almaya calışıyorlar. Benim orada iki çocuğum var, hususi gidip okulun temizliğine bakıyorum ama rezalet hala devam ediyor" dedi.

'BEN O OKULA GİTMEM'
Temizlik elemanı konusunda okul yönetimi ile görüştüğünü belirten vatandaş "Onlar her ne kadar cocuk da olsa, neyin ne olduğunu biliyor. Oğlum bana 'baba ben o okula gitmek istemiyorum' diyor, benim de eğitimci olduğum noktalar var ama ben böyle şey görmedim. Görevli ile konuştum, müdür yardımcısı ile de konuştum, daha kimle konucağım" diye konuştu.

'SAĞLIKLARI İLE OYNANIYOR'
Çocuklarının eğitim hayatının zarar görmemesi için ismini vermek istemeyen vatandaş "Çocuklar mikrop içinde ders yapmaya çalışıyor. Okulun pisliği sadece tuvalet ile de kalmıyor. Derslikler, koridorlar, merdivenler, okulun arka tarafı heryerde aynı pislik almış başını gidiyor. Bu çocukların sağlığı ile oyun oynanıyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

ART NİYET Mİ VAR?
Okul Yönetiminin devletten, kantin işletmesinden ve servislerden para aldığını söyleyen vatandaş "Okadar gelirleri var ve bütün bunlara rağmen okula temizlikçi alamıyorlar, art niyet düşünmeye başladım. Samsun'un en bilindik ve en merkezi yerinde olan bir okulda böyle birşey olması akıllara durgunluk veriyor" ifadelerini kullandı. Adem Çiçek


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum