SAMSUN'DA ÖĞRETMENLERE POLİS BARİKATI

SAMSUN'DA ÖĞRETMENLERE POLİS BARİKATI
SAMSUN'da Türk Eğitim- Sen, Eğitim- Sen ve Eğitim- İş sendikalarına üye öğretmenler, okullarda idareciler için yapılan rotasyona tepki göstermek için eylem yaptı.

Sloganlar atarak yürüyen öğretmenler Samsun Valiliği'ne çelenk bırakmak istedi. Polisin barikat kurması nedeniyle Valilik bahçesi girişinde grup durdu. 3 sendikanın şube başkanları daha sonra izinle barikattan geçip bahçeye siyah çelenk bıraktı.

Türk Eğitim- Sen, Eğitim- Sen ve Eğitim- İş sendikalarına üye öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda idarecilere yönelik yapılan rotasyon uygulamasına tepki göstermek için İstiklal Caddesi'nde toplandı. Öğretmenler daha sonra ellerine aldıkları Türk bayrakları, dövizler ve pankartlarla yürüyüş yaptı. Sloganlar atarak yürüyen öğretmenlere güzergahtaki binalarda bulunan vatandaşlar da evlerinin balkonlarına çıkarak alkışlarla destek verdi. 3 eğitim sendikasının bir araya geldiği yürüyüşe katılan öğretmenler Valilik binasına yaklaşık 100 metre yaklaştı. Burada barikat oluşturan polis, öğretmenlerin geçişine izin vermedi. Bunun üzerine 3 sendikasının şube başkanları barikatın arkasında sırayla basın açıklaması yaptı. Sendika üyeleri daha sonra polis müdürleriyle görüştü. Şube başkanları barikatı geçerek bahçe içine 3 tane siyah çelenk bıraktı. Eylem çelenk bırakılmasının ardından sona erdi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum