DENETİMLER YETERSİZ

DENETİMLER YETERSİZ
Ladik Çimento Fabrikası çevreye verdiği zarar ile gündeme gelmesinin ardından şimdide sağlıksız çalışma ortamı ile tekrar gündeme gelirken...

İsimlerini vermek istemeyen bazı işçilerde, yapılacak olan denetimlerin önceden haber verilerek yapıldığını iddia ettiler.

'HABERSİZ DENETİM YAPILSA FARKLI SONUÇ ÇIKAR'
Çevreye verdiği rahatsızlıkla gündeme gelen Ladik Çimento Fabrikasında çalışan işçiler de sıkıntılı, isimlerini vermeye çekinen bazı işçiler çalışma ortamının sağlık ve mesai saatleri baımından sıkıntılı olduğunu, bu konuda işsiz kalmaktan korktukları için şikayetçi olamadıklarını ifade ettiler.
Adlarının verilmesini istemeyen bir kısım işçiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müfettişlerinin yaptıkları rutin denetimlerin çoğunun haber verilerek yapıldığını,bu nedenle de iş yerindeki sorunların ortaya çıkmadığını, haber verilmeksizin yapılacak denetimlerde çok daha farklı sonuçların alınacağı iddia ettiler.

İŞÇİLERİN BÜYÜK BİR KISMINDA SAĞLIK SORUNU VAR
İsimlerinin verilmesini istemeyen bazı işçiler iş yerindeki sağlıksız koşullar nedeniyle bir çok mesai arkadaşlarının sağlık sorunu yaşdıklarını ancak ekonomik sıkıntılar ve işsiz kalma korkusu nedeniyle şikayetçi olamadıklarını iddia ettiler. Fabrikada toz ve toprak fazlalığının yasal sınırların çok üzerinde olması nedeniyle bir çok çalışanın sağlık sorunu yaşadığını ifade eden bir kısım Ladik Çimento Fabrikası işçileri, konuyla ilgili yasal denetçilerin haber vermeksizin yapacakları denetimler sonucunda bu durumun rahatlıkla ortaya çıkacağını iddia ettiler.

KİMİSİNE İŞ KİMİSİNE DESTEK VEREREK İŞİ GÖTÜRÜYORLAR
Fabrikada yaşanan sorunların ortaya çıkmaması için Fabrika yöneticilerinin bazı güçlü isimlere iş verdikleri, bazı siyasetçilere de destek verdikleri, bu nedenle de kimsenin şikayetçi olmadığı iddia edilirken, Fabrika etrafındaki yolların toprak yol olmasının bunun en bariz göstergesi olduğu da iddia edilmekte. Fabrikanın şehre yakınlığı göz önüne alındığında Fabrika ile şehir arasında bulunan mahalle yollarının tamamının Fabrika tarafından Beton yol yapılması gerektiği halde, Fabrikanın sınırları içersinde bulunan yolların dahi Beton yol yapılmaması akıllara durgunluk verecek boyutta bir durum. Zübeyde Kahveci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.