'ÖNCE HİZMET ÖNCE İNSAN'

'ÖNCE HİZMET ÖNCE İNSAN'
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş partisinin 19 Mayıs İlçe Danışma Toplantısı'nda konuştu.

Başkan Köktaş, "Yola çıktığımız 2002'den bu yana “önce hizmet, önce insan” dedik ve milletten aldığımız yetkiyle yolumuza devam ettik. Nice badireleri milletimizin büyük desteği atlattık. Her yılı bir önceki yıldan daha ileri bir seviyede tamamladık; her yeni yıla daha büyük umutlarla, daha büyük hedeflerle başlangıç yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz." dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, partisinin 19 Mayıs İlçe Danışma Toplantısına katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan 19 Mayıs İlçe Başkanı İrfan Kalaycı ilçe teşkilatının yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi verdi. 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ise belediyenin yapmış olduğu ve devam eden hizmetler hakkında sunum yaptı. Daha sonra toplantının değerlendirme ve gündem ile ilgili konuşmasını yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, katılımcılardan özellikle gençlere eski Türkiye ve yeni Türkiye arasındaki farkı anlatılmasını istedi.

Konuşmasına 23-25 Eylül arasında kutlanan Ahilik Kültürü Haftasıyla ilgili sözleriyle başlayan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Ahiler, Selçuklu Devleti'nin mayası oldular. Ahiler, Osmanlı Cihan Devleti'nin adeta özü, çekirdeği oldular. Ahiler, Cumhuriyet döneminde de toplumsal yapımızın sarsılmaz muhafızı oldular. Asırlar öncesinden bugüne uzanan ahilik geleneği, bugün de yarın da inşallah Türkiye'nin manevi muhafızı, toplumsal muhafızı ve bu yapının sağlam bir kalesi olmaya devam edecektir. Bu anlamda Ahilik teşkilatı da, Türk toplumunun ahlaki, iktisadi, siyasi değerler bütününün şekil aldığı saygın bir kurumsal yapıdır.

Bizim tarihimizde, yüzyıllardır süregelen 'Ahilik Teşkilatı', diğer bir deyimle 'Kardeşlik Teşkilatı' adı altında bir sistem oluşmuş, bu sistem toplumun adeta yapı taşı olmuştur. Ahilik Teşkilatı, esnafın oluşturduğu bir teşkilattı. Ancak bu esnaf teşkilatı, sadece parayla, ekonomiyle ilgili değil, toplumun tüm meseleleriyle, iç siyasetle, dış siyasetle, güvenlikle, sosyal dayanışmayla ilgilenen, ülkeyi ve halkı şekillendirmede çok etkili olan bir teşkilattır.Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluşturan Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu anlamda Ahiliğin, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve adaletli yönetimin simgesi olduğunu ifade edebiliriz.

AK Parti olarak geçtiğimiz 12 yıl boyunca esnafımızın sorunlarını çözmek, esnafımızın gücüne güç katmak için çok sayıda düzenleme, reform yaptık. Çok sayıda destekler açıkladık. Bundan sonrada inşallah hep birlikte yol yürümeye, sorunları birlikte çözmeye, Türkiye'yi ve soframızdaki ekmeği birlikte büyütmeye devam edeceğiz. Bu duygu düşüncelerle tüm esnaf kardeşlerimizin Ahilik Haftasını kutluyor, hayırlı, bereketli ve bol kazançlar diliyorum." dedi.


YİNE TÜRKİYE, BÜYÜK TÜRKİYE
Başkan Köktaş, "AK Parti 14 Ağustos 2001 yılında ülkemizin siyasi ve ekonomik krizlerle çalkalandığı, koalisyon hükümetlerinin ülkemizi uçurumun kenarına getirdiği bir ortamda milletin umudu olarak doğmuştur.
Bir yıl sonra tek başına iktidara gelen partimiz acil eylem planı ile önceki iktidarların neden olduğu tahribatı ortadan kaldırıp, her alanda “Yeni Türkiye” nin inşasına başlamıştır.
13 yıldan bu yana önüne konulan tüm engelleri milletimizin desteği ile aşmayı başaran AK Parti, gerçekleştirdiği ekonomik reformlarla, dünya krizlerle boğuşurken, Türkiye'nin büyümesini ve kalkınmasını sağlamış, attığı demokratik adımlarla da Türkiye'de temel hak ve özgürlükler alanında “sessiz devrim” gerçekleştirmiştir. İşte yapılan bu çalışmalarla sağladığı gelişme ve kalkınma hamlesiyle ülkemizi İMF'den kurtarmış, artık İMF'ye borç verebilen bir ülke haline getirmiştir. Artık bölgesinde söz sahibi olan bir Türkiye var. Bunları mutlaka gençlerimize anlatalım. Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkı onlara gösterilim.
Yola çıktığımız 2002'den bu yana “önce hizmet, önce insan” dedik ve milletten aldığımız yetkiyle yolumuza devam ettik.
Nice badireler atlattık; ama yılmadık. Her yılı bir önceki yıldan daha ileri bir seviyede tamamladık; her yeni yıla daha büyük umutlarla, daha büyük hedeflerle başlangıç yaptık. İktidara geldiğimiz günden beri, hiçbir ayrım gözetmeksizin 81 vilayete, 780 bin kilometrenin tamamına hizmet götürmek için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz.
Hak ve özgürlükleri genişlettik, demokrasiyi ileri seviyelere taşıdık. Ekonomimizi son 10 yılda 3 kat büyüttük. Sadece iç politikada değil, aktif dış politikamızla da adımızdan sıkça söz ettirir olduk. Türkiye olarak her daim mazlumun ve mağdurun yanında yer aldık.
2002'den bugüne kadar geçen zamanda, milletimize on binlerce projeyi, tesisi, hizmeti kazandırdık, kazandırmaya da devam edeceğiz." diyerek sözlerine son verdi.

Toplantıya ayrıca İl Teşkilat başkanı Muharrem Göksel, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Sebahattin Ak, Hikmet Yücebaş ve Refik Çıkrık, Belediye Meclis üyeleri, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile teşkilat üyeleri katıldı. Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.