Kur'an kursları yeni dönem eğitim öğretime başladı

Kur'an kursları yeni dönem eğitim öğretime başladı
Havza Müftüsü Lütfü Kocatürk, 1 erkek, 1 kız ikisi yatılı olmak üzere toplam 46 Kur'an kursunun 2014- 2015 eğitim öğretim dönemine başladığını söyledi.

Samsun'un Havza Müftüsü Lütfü Kocatürk, Kur'an kurslarının başlaması nedeni ile ilçe merkezinde bulunan erkek ve kız yatılı kuran kurslarında bulunarak kurs yetkililerinden çalışmalar ve ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı. Öğrenciler ile sohbet de eden Kocatürk, onlara çok çalışma tavsiyesinde bulundu. Kocatürk, "İlim öğrenin. Dinimizin ilk emri 'oku'dur. Bu emre uyalım. Sakın ha, 'ben yapamıyorum, öğrenemiyorum' diyerek gaflete düşmeyin. Siz yeter ki öğrenmek isteyin, Cenab-ı Hak sizlere kolaylığını verecektir. Sizler de biliyorsunuz ki Allah ilmi isteyene verir. Aileniz sizden ilim sahibi olmanızı bekliyor. Bu beklentiyi karşılamak için elinizden geleni yapmalısınız." dedi.

Müftü Kocatürk, 46 Kur'an kursunda yaklaşık 700 öğrencinin dini eğitim alacağını söyledi. 8 ay sürecek kurslarda 50 din görevlisi görev yapacak. Bunların yanı sıra kış aylarında gece Kur'an kursları açılarak vatandaşa eğitim verileceğini söyleyen Kocatürk, yaz Kur'an kurslarında ise yaklaşık 1800 öğrencinin eğitim aldığını aktardı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.