SERBEST BIRAKILAN REHİNELERDEN ÖZEL HAREKAT POLİSİ SAMSUN'DA

SERBEST BIRAKILAN REHİNELERDEN ÖZEL HAREKAT POLİSİ SAMSUN'DA
TÜRKİYE'nin Musul Başkonsolosluğu'nda IŞİD tarafından rehin alınan ve 101 gün sonra serbest bırakılan 49 kişi arasında bulunan Özel Harekat Polisi 47 yaşındaki Ali Durmuş, görev yeri olan Samsun'a geldi.

Ailesiyle birlikte İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'u ziyaret eden Durmuş, "101 gün kaldık. Ancak hiçbir zaman ümidimizi yitirmedik. Hep sabrettik, bekledik. Sonunda bu sevinçli günümüze kavuştuk" dedi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde 13 yıldır görev yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli 22 yıllık polis memuru evli ve 2 çocuk babası Ali Durmuş, yaklaşık 5 ay önce, geçici görevle Irak'ın Musul Başkonsolosluğu'na gönderildi. IŞİD tarafından 48 kişiyle birlikte rehin alınan ve 101 gün sonra özgürlüğüne kavuşan Durmuş, bugün görev yeri Samsun'a geldi. Ali Durmuş, Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan 3 yıllık polis memuru oğlu Onur, üniversite öğrencisi kızı Ayşenur, eşi Yurdanur Durmuş ve özel harekatçı polislerle birlikte Türk bayrağı asılı otomobille geldiği kentte, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'u ziyaret etti. Yavuz ve emniyet müdür yardımcıları, Ali Durmuş'u Emniyet Müdürlüğü hizmet binası önünde karşılayıp çiçek verdi. Yaklaşık 1.5 saat boyunca Emniyet Müdürü Yavuz'la makamında görüşen Ali Durmuş, çıkıştı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"101 gün kaldık. Ancak hiçbir zaman ümidimizi yitirmedik. Hep sabrettik, bekledik. Sonunda bu sevinçli günümüze kavuştuk. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın girişimlerinin olacağını bildiğimiz için serbest kalacağımızdan hiç tereddütümüz olmadı. İki bayramı bir arada yapacağız. Hatta 3 bayramı bir arada yapacağız. Oğlumun 17 Aralık'ta düğünü olacaktı. Ben de 1 Ağustos'ta gelecektim ama olmadı. Nasipse bayramdan sonraki ilk cumartesi günü oğlumun düğününü yapacağız" dedi.

1 ay izin verilen Ali Durmuş, daha sonra yakınları ve mesai arkadaşlarıyla birlikte Emniyet Müdürlüğü'nden ayrıldı. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.