Ülkü Ocakları yapacağı faaliyetleri açıkladı

Ülkü Ocakları yapacağı faaliyetleri açıkladı
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Bafra Şube Başkanı Hakan Eroğlu, 2014-2015 döneminde yapacakları faaliyetleri tanıttı.

Bir kafede basın toplantısı düzenleyen Eroğlu, "Bu yıl 9 kurs ve etüt programı açıyoruz. Bu 9 kursumuzdan 5'i öğrencilerimizin okul derslerine takviye olması, eksiklerinin giderilmesi amacına yönelik olarak açılacaktır. Bu kurslarımızdan ilki ilkokul 4. sınıflara yönelik etüt programımız. Özellikle ilkokuldan ortaokula geçiş sürecindeki 4. sınıfların bu etüt programına ihtiyacı olduğunu düşündük. 4. sınıf dersleri diğer ilkokul sınıflarına göre takviye gerektiren, öğrencinin velinin yardımına en fazla ihtiyaç duyduğu derslerdir. Bazen velilerimiz de öğrenciye yardımda yetersiz kalıyorlar. Hem öğrenciye yardımcı olmak hem de veliyi rahatlatmak amacıyla bu kursumuzu açmayı planladık. Kursa gelecek öğrencileri durumu ve ihtiyacına göre etüt günlerimiz daha sonra belirlenecek." dedi.

Okullara destek amaçlı açtıkları diğer 4 kursun lise 1. sınıflara yönelik olacağını anlatan Eroğlu, "Matematik, fizik, kimya ve İngilizce derslerinde açacağımız kurslarımızı alanında deneyimli öğretmenlerimiz verecek. Bu kurslarımızın günleri de öğrenci ve öğretmenlerimizin ders yoğunluğuna göre daha sonra belirlenecek." diye belirtti.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hakan Eroğlu, Kur'an-ı Kerim kursu açacaklarını belirterek, "Geçen yıl Mayıs- Haziran ayında açtığımız kursumuz bu yıl nasip olursa Kasım ayı itibariyle açılacak. Erkeklere yönelik bu kursumuz talep olması durumunda bayanlara da açılacak. Dinimizin yüce kitabını öğrenmek isteyen herkes bu kursumuza müracaat edebilir." şeklinde konuştu.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da düzenli aralıklarla konferanslar tertipleyeceklerini ifade eden Eroğlu, şu açıklamalarda bulundu: "Her ay bir konferans planladık ve bu konferanslarımız güncel konulardan alanında ağırlığı olan isimlerin vereceği konferanslardan oluşacak. Bafra Ülkü Ocakları, geçen yıllarda bazı sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmişti. Özellikle 'Sıra Çocuğunuza Gelmeden' sloganıyla başlattığımız madde bağımlılığı ile mücadelede duyarlılık ve bilinç oluşturma projemiz ilçemizde ve bölgemizde çok ses getirmişti. Bu yıl da lösemili çocuklara dikkat çekmek ve bir sivil toplum kuruluşu olarak onların mücadelelerinde yanlarında olmak için Samsun LÖSAM ve LÖSEV ile koordineli olarak bir çalışma başlatacağız. LÖSAM'da ve Lösemili Çocuklar Vakfı'nda tedavi gören çocuklarımızın ihtiyaçlarına yönelik bir çalışmamız olacak. Yine sosyal sorumluluk anlayışımız gereği belirlediğimiz mahalle ve köyleri ziyaret ederek çeşitli yardımlarımız olacak. Geçen yıl diş hekimimiz Ali Alemisoğlu'nun katkılarıyla bazı köylerimize yaptığımız ağız sağlığı eğitimlerine bu yıl da devam edeceğiz." CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.