Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü'nde bisikletle tur attılar

Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü'nde bisikletle tur attılar
Samsun'un Bafra ilçesinde Türkiye Bisikletliler Derneği Bafra Temsilciliği tarafından 21 Eylül Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü dolayısı ile bir bisiklet turu düzenlendi.

Yeni kent meydanında başlayan etkinlik şehir içindeki turdan sonra yeni kent meydanında son buldu. Etkinliğe Türkiye Bisikletliler Derneği Samsun Temsilcisi Tarık Torun, Samsun Atakum Bisikletliler Topluluğu (ATABİT) ile bisiklet sporunu sevenler katıldı.

Türkiye Bisikletliler Derneği Bafra Temsilcisi Hülya Yangın Ertekin yaptığı açıklamada, "21 Eylül Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü için bir etkinlik yapalım istedik. Bunu yapmamızın ana nedeni bir farkındalık yaratıp bisikletle ulaşımın yaygınlaştırılmasını sağlamak, güvenli bisiklet yollarının yapılması için belediyelere ve ilgili kurumlara mesaj vermektir. Ayrıca kullanılan taşıtların hava kirliliği üzerine olumsuz etkisine dikkat çekerek, halkı toplu taşıma ve bisiklet gibi havayı kirletmeyen araçlara yönlendirmektir. Etkinliğimizde bizlere eskortluk yapan Bafra Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederiz." dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.