MEMLEKETİMİZE DAHA ÇOK YATIRIMLARIMIZ OLACAK

MEMLEKETİMİZE DAHA ÇOK YATIRIMLARIMIZ OLACAK
DENGE Gazetesi olarak bir süredir ara vermiş olduğumuz Pazar Sohbetlerimize bu hafta yeniden başladık.

DENGE Gazetesi Çarşamba Temsilcisi Emin İnan'ın bu haftaki Pazar sohbeti konuğu Çarşambalı genç işadamı, İron Demir Fabrikası Sahibi Engin Yıldırım oldu. Yıldırım, İron Demir Fabrikası hakkında Gazetemiz Çarşamba Temsilcisi Emin İnan'a açıklamalarda bulundu.
EMİN İNAN: ENGİN BEY İLK ÖNCE OKUYCULARIMIZA BİRAZ KENDİNİZİ TANITIRMISINIZ ENGİN YILDIRIM KİMDİR?
Engin YILDIRIM: SAMSUN ÇARŞAMBA ilçesinin Fernek - Kürtün köyünde 25/10/1983 yıl doğumlu, öğrenim hayatı Fernek ilköğretim okulunda tamamlayıp orta ve lise öğrenimleri Çarşamba'da devam etmiştir. 1996 yılına kadar Çarşamba'da hem öğrenim hem de çalışarak hayatını devam etmiştir. Okulunu bitirdikten sonra İstanbul'a çalışmak için gitmiş ve askerliğine kadar bir çok işte çalışmış deneyim sahibi olmuş. Askerlik dönüşü abisi Cengiz YILDIRIM'ın ortağı olduğu şirkette ofisboy olarak başlayıp muhasebe satış departmanlığına çok kısa zamanda hırsı ve aklı ile yükselmiştir.2009 yılında evlenmiş ve 1 erkek çocuğu vardır.
EMİN İNAN: İRON DEMİR FABRİKASI KAÇ YILINDA KURULDU?
ENGİN YILDIRIM: İron Demir Ltd. Şti. 2008 yılında Kadıköy – Kartal Metro İnşaatı Tünel destek çelik imalatlarını (Kafes İksa – Profil İksa – Kaya Blonu ve Plaka ) gerçekleştirmek amacıyla ana müteahhit firma ( Avrasya Metro Grubu ) denetiminde seçkin taşeron firmaların talepleri doğrultusunda gerekli imalatları gerçekleştirmek amacıyla 200 m2 sanayi dükkanı ile faaliyetine başlamıştır. Tünel destekleme sistemleri imalatı ülkemiz genelinde 2008 yılına kadar tekelden yapılmakta olup İRON Demir Ltd. Şti. ile tekelcilik sonlandırılmıştır. İron Demir Ltd. Şti. Kuruluşundan günümüze kadar teknolojik yenilikleri makine ekipmanlarına ilave etmiş ve her geçen gün kendini geliştirerek büyümeye devam etmiştir.
EMİN İNAN: İRON DEMİR FABRİKASI NERELERE HİZMET EDİYOR?
ENGİN YILDIRIM: Amacı Metro İnşaatlarına hizmet vermek olarak başlayan firmamız gün geçtikçe Karayolları – HES ve Baraj tüneli taşeronlarının talepleri doğrultusunda Profil İksa imalatlarına yatırım yapmıştır. Bu vesile ile Ülkemizin HES inşaatlarının yoğunlukta bulunduğu Karadeniz bölgesine hizmet vermek amacıyla 2011 yılı kasım ayında faaliyetine başlayan Samsun Çarşamba ilçesinde 2500 m2 kapalı 1500 m2 açık alanı ile fabrika yatırımı yapılmıştır.
Başarıyla imalatı gerçekleştirdiğimiz projeler doğrultusunda İron Demir Ltd. Şti. Fiyat – Kalite ve Hizmet anlayışıyla sektörünün lider firması olmuştur. Artık günümüzde Tünel Çelik imalatları İRON demir adı ile anılmaktadır.
EMİN İNAN: İRON DEMİR FABRİKASI HAKKINDA OKUYUCULARIMIZA BİLGİ VERİRMİSİNİZ?
ENGİN YILDIRIM: Kısa zaman zarfında kat ettiğimiz bu yol meşakkatli olmuş, fakat tecrübe ve bilgilerimiz hedeflerimizi saptırmadan yol almamızda önem kazanmıştır.
İRON Demir Ltd. Şti. günümüzde 50.000 ton tünel destekleme elamanları ( Profil İksa – Kaya Blonu ve Plaka ) ile Karayolları – HES – ve Baraj inşaatlarının ülkemiz genelinde tüm bölgelere kendi araç filosu ile başarı ile hizmet vermeye devam etmektedir.

15 Yıllık Demir - Çelik mamülleri satış ve pazarlama tecrübe ve bilgilerini birleştirerek imalat sektöründe de müşterilerimize düzgün hizmet ve zamanında teslimatı prensip haline getirmeyi hedeflemiştir.
Ağustos 2008 yılından itibaren Tünel destek ekipmanları imalatında kazandığımız tecrübe ile çalışmalarımız artan hızıyla devam etmekte ve imalatlarımız her geçen gün artmaktadır.

Geçen 7 yıllık zaman diliminde İron Demir Ltd. Şti. çelik imalat sektöründe ilk sırada olabilmek için geçmişimizin verdiği tecrübeyi geleceğin teknolojisiyle birleştirerek imalat sektöründe 50.000 Ton/Yıl imalat hacmi ile yerini başarıyla almıştır.
Üretimi, hizmeti ve pazara sunduğu ürünleriyle ve daha da
önemlisi müşterilerimizin güveni ve teveccühü ile firmamızın
ülkemizdeki konumundan dolayı kıvançlıyız.


EMİN İNAN: İRON DEMİR FABRİKASININ FAALİYETLERİ NELERDİR?
ÜRÜNLERİMİZ
• Düz İnşaat Demiri : 8 – 16 MM Arası
• Nervürlü İnşaat Demiri : 8 – 32 MM Arası
• Düz ve Nervürlü Kangal Demiri
• Çelik Hasır İmalatı
• NPI – NPU Profil Demiri
• HEA – HEB – IPE Profiller
• Siyah Sac – DKP Sac – Trapez Sac
• Köşebent – Lama – Silme – T Demiri
• Siyah Boru – San. Borusu – Galvaniz Boru
İMALATLARIMIZ
• Kafes İksa Demiri İmalatı
• Profil İksa Demiri İmalatı ( NPI – NPU – HEA – HEB – IPE )
• Kaya Bulonu İmalatı ( 12 – 32 MM Arası Düz – Nervürlü )
• Bulon Plakası İmalatı ( 4 MM – 25 MM Arası Siyah Sac )
• Umbrella Boru İmalatı
• Şaft Fan Borusu İmalatı
• Şaft Merdiven İmalatı
• Yangın Merdiven İmalatı
• Özel İmalat Sac Kesim ve Bükümü
• Projeye Uygun İnşaat Demiri Kesimi
• Projeye Uygun Ankraj Bulonu İmalatı
• Projeye Uygun Etriye, Çiroz İmalatı
• Ve Tünel İnşaatlara Genel Çelik İmalatları•
EMİN İNAN: İRON DEMİR SADECE TÜRKİYE'DE Mİ HİZMET VERİYOR?
ENGİN YILDIRIM: İron demir olarak hem yurt içi hem yurt dışı işlerimiz bulunmaktadır.
EMİN İNAN: ÇARŞAMBA'DA İKİNCİ BİR FABRİKA KURUYORSUNUZ FABRİKANIN SON AŞAMASINDA DURUMLAR NELERDİR NE ZAMAN FAAİLEYETE GEÇEÇEK?
ENGİN YILDIRIM: Çarşamba'da 2. bir fabrika kuruyoruz. Fabrikamız şuan yapım aşamasında olup kaba inşaatı bitmiş çok kısa zamanda faaliyete geçecektir. 17/10/2014 tarihinde açılması planlanan fabrikamızda toplamda 125 personel hizmet verecektir. Kendi memleketimize sağladığımız bu yatırımlar oldukça ilgi ve alaka görmüş ve bizi gururlandırmıştır. Buradaki faaliyetlerimizi 1-2 fabrika ile sınırlı bırakmayıp daha da büyütmek istiyoruz. Allah nasip kısmet ederse daha çok yatırımlarımız olacak memleketimize.
EMİN İNAN: İRON DEMİR FABRİKASININ BÜNYESİNDE KAÇ KİŞİ İSTİHDAM ETMEKTEDİR?
ENGİN YILDIRIM: İRON DEMİR FABRİKALRIMIZDA
OFİS BÜNYESİNDEKİ PERSONELİMİZ TOPLAMDA 25
GEBZE FABRİKA -1- TOPLAM 75 KİŞİ
GEBZE FABRİKA -2- TOPLAM 50 KİŞİ
ÇARŞAMBA FABRİKA -1- 40 KİŞİ
ÇARŞAMBA YENİ FABRİKA -2- 125 KİŞİ
ECY METAL NAK TOPLAM 15 KİŞİ
Bütün şirketler bünyemizde 330 kişi istihdam sağlamış bulunmaktayız.

EMİN İNAN : ÇARŞAMBASPOR'A GÖNÜL VERMİŞ BİRİ OLARAK ÇARŞAMBASPOR'A TALİP OLDUNUZ VE ŞU AN TAKIMIN OLUŞUMUNDA BÜYÜK EMEK HARCADINIZ. ÇARŞAMBASPOR İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİ ALABİLİRMİYİZ?
ENGİN YILDIRIM: Aslında işin özü çok basit 1994 yılında Kenan Evren İlköğretimde okurken o zamanki beden eğitimi hocamız Tarkan Demirhan'dı. Okullar arası turnuva düzenlendi ve ben Çarşambaspor'un alt yapısına seçildim ama maddi imkansızlık ve köyde yaşadığımızdan dolayı idmanlara gelemedim. Bu hep içimde kalmıştır. Futbola olan sevgin aşkım hiç bitmedi Allah bana ve ağabeyime bu güzel görevi nasip etti ve talip olduk. Bir zaman futbolcusu olamadığım kulübe şimdi başkan oldum benim için çok önemli ve gurur duyduğum bir olay. Şimdi Çarşamba sokaklarında yürürken tanıyan tanımayan herkes “hayırlı olsun başkanım” diye sesleniyor, bu sokaklarda bizim çocukluğumuz gençliğimiz geçti. Önemli olan kulübü bir yere taşırken bu sokaklarda sahipsizlikten başka işlere yönlendirilmiş gençlerimize, kardeşlerimize, çocuklarımıza sahip çıkmak, ben belki o zamanın şartlarından dolayı futbolcu olamadım ama şimdi imkan var Allah'a şükürler olsun artık bizim yaşadıklarımızı kimse yaşamasın. Alt yapıya çok önem veriyoruz iki hocamızı alt yapı için görevlendirdik. Bu yıl belki olmaya bilir ama önümüzdeki senelerde köylere kadar gideceğiz. İmkanı olmayan çok gencimizi spora yönlendireceğiz. Ben yönetim ve teknik heyet bu işe ilgi gösteriyoruz. Bu yıl şampiyonluk yılı olacak, biz inandık bu taraftarda Çarşamba halkı da inansın. Kastamonu maçında heyecandan yerimde duramadım bu sevgi başka bu aşk başka, bunu anlamak için Çarşambalı olmak yeter. Futbolculara bir yönetici gibi değil, abi kardeş gibi yaklaşıyoruz ve meyvesini de alıyoruz. Bal liglerinde 2 defa geriye düşüp kazanan takım ben görmedim ama biz bunu Pazar günü başardık bu da teknik heyet ve futbolcukların bana ve yönetime sevgisinden olur. Biz büyük işleri başarmak için geldik başarıcağızda nasip olursa.
EMİN İNAN: Bize ayırdığınız zaman ve bu keyifli sohbet için çok teşekkür ediyoruz.

ENGİN YILDIRIM: Asıl ben size teşekkür ederim. Bize bu fırsatı tanıdığınız için. Size ve DENGE Gazetesi'ne bundan sonraki hizmetlerinde de başarılar dilerim.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum