3 GÜRCÜ KAPKAÇÇI GÖZALTINA ALINDI

3 GÜRCÜ KAPKAÇÇI GÖZALTINA ALINDI
SAMSUN'da, 1 ay içinde 2 olayda 97 bin lira ve bir ruhsatlı tabancayı kapkaç yoluyla çalan 3 Gürcistan uyruklu şüpheli, polisin takibi sonucu yakalandı.

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde oturan 27 yaşındaki Savaş Ö. bir ev satışı işlemleri için çantasına koyduğu 70 bin lira ile birlikte tapu işlemlerini halletmek üzere Liman Mahallesi'ndeki Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü'ne gitti. Savaş Ö., çinde para olan çantayı otomobilde bırakıp işlemlerini yapmak üzere çıktı. Bu sırada Gürcistan uyruklu 35 yaşındaki Levan S., 41 yaşındaki Koba A. ve 24 yaşındaki Nika S., otomobille gelip bölgeye park etti. İddiaya göre, otomobilden inen Koba A., başına bere takıp Savaş Ö.'nün park halindeki otomobilinin sağ arka kapı camını kırdıktan sonra içinde 70 bin lira bulunan çantayı çalıp otomobile binerek olay yerinden kaçtı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis sevk edildi. Polis görgü tanıklarının ifadelerinden olayı gerçekleştiren kişilerin yabancı uyruklu olduğunu belirleyip çevredeki apartman ve işyerlerinin güvenlik kameralarını takibe aldı.

Olayın faillerinin yakalanması için özel olarak kurulan 5 kişilik ekip şüphelilerin izini sürmeye başladı. Bu olaydan bir ay sonra 58 yaşındaki Zikrullah Uzun, Canik İlçesi'ndeki bir banka şubesine bir miktar para yatırdıktan sonra bir çay ocağının bahçesine oturup içinde 27 bin 950 lira ve bir adet ruhsatlı tabancası bulunan çantayı masanın üzerine bıraktı. Zikrullah Uzun'u takip eden aynı şüpheliler kapkaç yöntemiyle çantayı alıp kaçtı.

Üç gün önce de polise giden oto kiralama işyeri bulunan bir kişi, şüphelilerin otomobil kiraladıklarını ve geri getirmediklerini belirtip şikayette bulundu. Şikayet üzerine polis otomobili ve her iki kapkaç olayını yapan şüphelilere yakalayıp gözaltına aldı. Şüphelilerin Atakum İlçesi Esenevler Mahallesi'nde eşyalı olarak kiraladıkları evde arama yaptı. Yapılan aramada 6 bin TL para ve suç işlemekte kullandıkları kıyafetleri ele geçirdi. Öte yandan güvenlik kamerası görüntülerinde her üç şahısın iki olay yerinde de oldukları güvenlik kameralarına yakalanmamak için başlarına şapka ve bere taktıkları belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü'nde tercüman aracılığıyla ifadeleri alınan üç şüpheli iki kapkaç ve bir güveni kötüye kullanmak suçlarından bugün adliyeye sevk edildi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.