İŞTE İSPATI!

İŞTE İSPATI!
Canik Belediyesine ait olduğu iddia edilen ve Samsun'da günlük yayın yapan 'HEDEF HALK' Gazetesi dün yaptığı manşet haberi ile Canik'te yaşanan su baskınını görmezden gelip Atakum'u haber yapması, tarafsız basın ilkesine de gölge düşürdü.

CANİK'TE OLMADI MI?
Canik'in Teknepınar köyü muhtarı ve Canik Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Haşim Baki'nin dünürü olan aynı zamanda Otogarda taksici olduğu belirtilen İsa Esentürk'ün imtiyaz sahibi olarak isminin yer aldığı Hedef Halk Gazetesi, Atakum'un sel görüntülerini manşete taşırken, Canik İlçesi'nde yaşanan alt yapı rezaletini de görmezden geldi. Hedef Halk Gazetesi haberinde "Samsun'da sağanak yağış cadde ve sokakları göle çevirdi. Alt yapı yine iflas etti. Trafik kazaları birbirini izledi. Atakum'da yol çöktü, otomobil içine düştü. 2 metre çapındaki çukur korkuttu" ifadelerine yer verirken Canik'te yaşanan su baskını görmezden gelindi.

TARAFSIZ BASIN NEREDE?
Gazete haberinin devamında "Alt yapı çalışmalarına milyonlarlarca lira harcayan Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ, sağanak yağmur karşısında çaresiz kalırken, Samsun'daki yağış ve ortaya çıkan görüntüler sosyal medyada yine eleştirilere konu oldu." ifadelerine yer verdi. Hedef Halk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yener Cabbar'ında manşetteki haberi destekleyecek bir köşe yazısı yazarak Atakum'da ki yolun çökmesine değinip Canik hakkında yazmaması şaşkınlık yarattı. Samsun'da ki diğer Yerel Gazetelerin çoğunun görmezden geldiği sel olayında Hedef Halk Gazetesi'nin bu tavrı basın ahlakı ile tezat bir görüntü oluşturdu. Adem Çiçek






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.