PSİKOLOG MİNE AKTAŞ: VELİLER ARASI YARIŞ ÇOCUKLARA ZARAR VERİR

PSİKOLOG MİNE AKTAŞ: VELİLER ARASI YARIŞ ÇOCUKLARA ZARAR VERİR
Samsun'da psikolog Mine Aktaş, ilkokul çağındaki öğrencilerin ailelerini uyararak çocukların üzerinden egolarını tatmin etmeye çalışmamaları gerektiğini söyledi.

Aktaş, "Velilerimiz bu duruma dikkat etmeli ve diğer öğrencilerin velileri ile yarış içerisine girmemeli" dedi.

Samsun'da özel bir klinikte görev yapan Psikolog Mine Aktaş, okula yeni başlayan çocukların velilerine dikkat etmeleri gereken konuları anlattı. Özellikle velilerin çocukları üzerinden birbirleri ile yarışmamaları gerektiğini dile getiren Psikolog Mine Aktaş, "Her anne baba, kendi çocuklarının her alanda diğer öğrencilerden daha başarılı olmasını istiyor. Bu da hem öğrenciler, hem de veliler arasında rekabet doğuruyor. Rekabet elbette ki başarıyı getirir. Ancak çocuklar üzerinden gerçekleşen rekabet, onların geleceği açısından çok da olumlu bir durum değil" dedi.

Bu durumun istenmedik sonuçlar doğurabileceğini ifade eden Mine Aktaş, "Veliler arasında yaşanacak rekabetten zararlı çıkacak olan çocuklarımızdır. Böylesi bir çekişme sonrasında çocuklarımızın gelişimini riske atmaktayız. Velilere en büyük önerim, çocuklarını kullanarak birbirleri ile yarışmasınlar. Çünkü çocuklar, egoların tatmin edilebileceği bir araç değildir" diye konuştu. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.