KIBRIS GAZİSİ FATMA AYNUR GÖKÇEK: GURUR DUYUYORUM

KIBRIS GAZİSİ FATMA AYNUR GÖKÇEK: GURUR DUYUYORUM
SAMSUN'da yaşayan Kıbrıs Gazisi 70 yaşındaki emekli hemşire Fatma Aynur Gökçek, "Gazi olmaktan gurur duyuyorum.

Hatta Kıbrıs'a giderken oğluma, 'Bak oğlum herkesin annesine gazilik nasip olmaz. Sen ilerde benim annem Kıbrıs savaşına katıldı diye gurur duyacaksın' demiştim" diye konuştu.

Samsun'daki 19 Eylül Gaziler Günü etkinliklerinde en büyük ilgiyi 2 çocuk annesi muharip gazi Hemşire Fatma Aynur Gökçek gördü. Kendisine gösterilen ilgiden memnun kaldığını belirten Fatma Aynur Gökçek, gazi sıfatını taşıdığı için gurur duyduğunu dile getirdi. 1974 yılında Kıbrıs'a düzenlenen harekatta görev alarak 'gazilik' unvanını elde ettiğini ifade eden Gökçek, "Samsun Askeri Hastanesi'de başhemşire olarak çalıştığım dönemde 1974 yılındaki Kıbrıs'a düzenlenen harekatta 28'inci tümende görevlendirildim. Kıbrıs'ta yaklaşık 5 ay çalıştım" dedi.

Bugün aynı şey olsa yine seve seve gideceğini vurgulayan Gökçek, "70 yaşındayım ama yine o görevi canı gönülden severek kabul ederim. Gazi olmaktan dolayı çok gurur duyuyorum. Hatta ben gittiğim zaman sevinerek gittim. Oğluma dedim ki, 'Bak oğlum herkesin annesine gazilik nasip olmaz. Sen ilerde benim annem Kıbrıs Savaşı'na katıldı diye gurur duyacaksın' dedim. Çocuğumu bırakıp gittiğime üzülmedim. Kıbrıs'ta bana bir şey olur diye hiç korkmadım. Kıbrıs'ta biz sağlıkçı olduğumuz için ön sahada değildik. Gelen yaralılarımıza bakıyorduk. Zor günlerimiz oldu. İlk gittiğim zamanlar ben 3 gün ameliyathaneden sadece çay içmek veya kirlenen eldivenlerimizi değiştirmek için çıktığımızı biliyorum. Ama görevimi çok zevkle de yaptım" diye konuştu.

Fatma Aynur Gökçek, İnsanları gazi olduğuna inandırmakta güçlük çektiğini de belirtti. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.