SAMSUN'DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

SAMSUN'DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
Samsun'da Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi. Törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, "Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanının verilişinin 93'üncü yıl dönümünde, başta Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazileri saygı ile anıyoruz" dedi.

Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen törene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Yusuf Ziya Yılmaz, gaziler, gazi yakınları ve şehit yakınları katıldı. Anıta çelenk konulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile sürdü. Törende şeref defterini imzalayan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Aziz Atatürk. Sakarya Meydan Muharebesi'nde gösterdiğiniz kahramanlık sonucu şahsınıza TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde mareşallik rütbesiyle birlikte gazilik unvanının verilişinin 93'üncü yıl dönümünü anmak üzere huzurunuzdayız. Milletimizin tarihi geçmişten bugüne gurur duyduğumuz zaferlerle doludur. Bu zaferleri vatan için canlarını veren şehitlerimize ve gazilerimizin varlığına borçluyuz. Bu millet yazdığı kahramanlıklarla tarihe damgasını vuran şehitlerimizi ve gazilerimizi her zaman anacaktır. Bu anlamlı günde başta siz olmak üzere silah arkadaşlarınızı ve şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ile anıyoruz. Ruhun şad olsun" dedi.

Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril ise, "19 Eylül, Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da göğsünü düşmana siper eden ve bu cennet vatan topraklarını bize miras bırakan, rahmetle yad ettiğimiz kahraman İstiklal Savaşı gazilerimizin şeref günüdür. 19 Eylül, dünya barışının temini ve insanlığın gereği uğrunda 1950 yılında Kore'de Türk askerinin şanlı adını tarih sayfalarına yazdıran kahraman Kore Savaşı gazilerimizin şeref günüdür" diye konuştu. Etkinlik, tören geçişiyle son bulurken, gaziler büyük alkış aldı. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.