KİMYASAL ATIKLAR DEREYE KARIŞIYOR!

KİMYASAL ATIKLAR DEREYE KARIŞIYOR!
Samsun'un Ladik İlçesinde faaliyet göstermekte olan Ladik Çimento Fabrikası, İlçe halkının sabrını taşırırken, dere yatağına kimyasal atıkların akıtılması da ilçe halkının sabrını zorluyor.

KİMSE YARDIM ETMİYOR!
Çimento fabrikası yakınında olan İskaniye Mahallesi sakinlerinin duman ve tozdan canı yanmış durumda olmasına rağmen, vatandaşlara bu sorun dolayısıyla kimse el atmıyor. DENGE Gazetesi olarak daha önceki haberlerimizde fabrikanın çevreye zarar verdiğini ve ürünleri zarar gören vatandaşın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden konu hakkında çözüm beklediğini kamuoyuna duyurmuştuk.

KİMYASAL AKITILIYOR!
İlçe de yaşayan vatandaşlar cam, kapı açamaz olduklarını, Fabrika Bacasından çıkan dumanın sağlık açısından kendilerini olumsuz etkilediğini, etrafa saçılan tozların hayvanlarını otlattıkları meralara gelmesi sonucu tozlu ot yiyen hayvanlarının süt veriminin bozulduğunu belirtirken, vatandaşlar şimdide hayvanlarına su içirdikleri dereye kimyasal atık akıtılmasından şikayet ediyor.

YETKİLİLER NEREDE?
Tozlu otlardan otlayan hayvanlarının verimlerinin düştüğü belirten vatandaşlar " Çimento fabrikasının kimyasal atıkları hayvanların içme suyu olan dereye karışıyor, pis su içen hayvanların verimi düştü. Ayrıca derede yaşayan canlı su hayvan kalmamış, bu dereden koyunlarımız ve ineklerimiz su içmekte, yetkililerin acilen buna bir çözüm bulmasını istiyoruz" diye konuştular. Fahrettin Koçyiğit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.