Tarihimiz onların kahramanlıkları sayesinde var

Tarihimiz onların kahramanlıkları sayesinde var
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararı ile Mustafa Kemal Atatürk'e, 19 Eylül 1921 tarihinde 'Gazi' ünvanı verildiğini belirten Milletvekili Demir, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"O tarihten sonra her yıl 19 Eylül, ülke toprakları için canlarını veren, bu uğurda canlarını ortaya koyan şehitleri ve gazileri anma günü olarak kutlanmaktadır. Onlar; vatanı, milleti, bayrağı ve tüm kutsal değerleri için şehitlik ve gazilik onuruna kavuşmayı mukaddes bir değer olarak görmüşlerdir. Onların kahramanlıkları ve gösterdikleri fedakarlıkları ile bugün tarih sahnesinde varlığımızı sürdürüyoruz.

Bu vatan topraklarının her bir parçasında onların vefası vardır. Türk Milleti, bu aziz toprakları vatan olarak tutmak adına hayatlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize her zaman en kuvvetli şekilde sahip çıkacak ve onların üzülmesine asla izin vermeyecektir. Başımızı her zaman dik tutmamızı ve onurlu bir yaşam sürmemizi sağlayan gazi ve şehitlerimizi her zaman saygı ve minnetle anmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, böylesine anlamlı bir günde başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal olmak üzere O'nun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıkları ile her zaman gurur duyduğumuz gazilerimizi minnet ve saygı ile anıyorum. Şehitlerimizle, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimize Allah'tan rahmet, kutsal görevlerini yerine getirirken yaralanan, sakatlanan ve hayatta olan gazilerimize uzun ömürler diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.