'Cemaat' otogarda 'öğrenci avı' mı yapıyor?

'Cemaat' otogarda 'öğrenci avı' mı yapıyor?
Paralel yapının "abla" ve "abileri" Samsun otogarında kente yeni gelen üniversite öğrencilerini kendi yurtlarına alabilmek için gece gündüz bekliyor.

Üniversite ve belediye çalışanları da öğrencilerin paralel tuzağa düşmemesi için otogarda yoğun mesai yapıyor

Paralel yapı, Samsun'da yurt ve evlerine 'müşteri' kazandırabilmek için otogarlarda öğrenci avı başlattı. Rektörlük ve belediye ise öğrencileri paralel tuzaktan korumak için kendi ekiplerini kurdu. Eski öğrencilerinin büyük bölümünü kaybeden, yeni kayıtlarda da istediğini bulamayan Gülen Grubu, yeni öğrenci avına başladı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) kayıt yaptırmak için Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen öğrenciler, otogarda Genç Akademi (Beyaz Lale Mezunlar ve Üniversiteliler Derneği) adına bekleyen görevliler tarafından karşılanıyor. Gülen grubuna derneğin görevlileri, perona yaklaşan otobüsün orta ve ön kapısı önünde bekleyerek, otobüsten inen öğrencileri kendi yurt ve evlerinde kalmaları için yönlendiriyor. Kendileri de öğrenci olan kadın görevliler, yeni öğrencilerle velilerini ikna edebilmek için her yolu deniyor, hatta bagajlarını bile taşıyor.

KARŞI TİM KURULDU
Rektörlük ve belediye ise Gülencilerin öğrenci avına, karşı bazı tedbirler üretti. Rektörlük, yeni öğrencilerin istismar edilmelerinin önüne geçebilmek için üniversitenin 3 ve 4. sınıf öğrencilerden oluşan "Konsey timi" kurdu. Konsey üyesi öğrenciler, yeni arkadaşlarını otogarda karşılayıp yönlendiriyor. Öğrencilere, yemek ve barınacak yerlerin alternatiflerini sunup, servislere kadar eşlik ediyor. İlkadım Belediyesi de, otogara inen yeni öğrencileri Gülen grubu üyelerinin ağından kurtarıp hızla üniversiteye ulaştırmak amacıyla çok sayıda araç tahsis etti.

İkna etmek için her yolu deniyorlar
Çok sayıda öğrenci, kendilerini ikna etmeye çalışan Genç Akademi görevlilerini geri çevirdi. Bir öğrenci, "Otobüsten iner inmez etrafımı çevirdiler ve bana kalacak yer konusunda yardımcı olacaklarını söylediler. Yurt fiyatını sordum önce 700 TL dediler. Sonra 500'e indiler. Hatta yurda götürüp gezdirmek istediler. Fakat kabul etmedim. Evde de kalabileceğimi söylediler. Ev için de başka bir fiyat söylediler" diye konuştu. TAKVİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum