Başkan Taşçı, Ne Söz Verse Yerine Getiriyor

Başkan Taşçı, Ne Söz Verse Yerine Getiriyor
Bugüne kadar verdiği sözleri yerine getirme konusunda azami titizlik ve özen gösteren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı..

Bunun en güzel örneklerinden birisini kentin çeşitli noktalarına sokak hayvanlarının yararlanması amacıyla mama matikler kuracağım sözünü tutarak verdi.
Bir süre önce sokak havanlarının aç ve susuz kalmasını önlem amacı ile kentin çeşitli noktalarına mamamatikler yerleştireceği sözünü veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bu sözünü de yerine getirdi. İlçenin dokuz ayrı noktasına yerleştirilen mamamatikler sayesinde artık sokak hayvanlarının beslenmeleri için su ve yiyecek odakları kurulmuş oldu.
Her canlının yaşamını sürdürebilmesi için gerekli olan şeylerin başında yiyecek ve su ihtiyacının karşılanması geldiğini belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, " Bu dünya bizim ve diğer canlıların ortak yaşam alanımızdır. Birlikte yaşadığımız canlılara yardımcı olmak bizim için bir borçtur. Çünkü onlar yaşamlarını sürdürmek için bizim desteğimize ihtiyaç duymaktadırlar. Onlara yardımcı olabilmek için bir proje ürettik ve hayata geçirdik. Kentin çeşitli noktalarına yerleştirdiğimiz ve pet şişe ile çalışan Mamamatiklerimiz sayesinde sokak hayvanlarının su ve yiyecek sorunu ortadan kaldırılmasını amaçlıyoruz. Mamamatiklerimiz çok basit bir düzenek ile çalışmaktadır. Sokak hayvanlarına yardımcı olmak isteyenlerin, üstte bulunan kumbaraya pet şişe atmaları yeterlidir. Sonrasında mamamatiğimiz, pet şişenin ağırlığı kadar su ve yiyeceği hayvanlarımızın kullanımı için altta bulunan kaplara aktarmaktadır. Böylece hem hayvanlarımız ihtiyaçlarını karşılayabilecek hem de geri dönüşüm yani tasarruf sağlanacaktır. Yalnızca hayvan severlerin değil tüm Atakumluların bu konuya duyarlı olacağına inanıyorum. Ancak hiç pet atılmasa bile beslenme odaklarını sürekli kontrol altında tutacak olan ekiplerimiz hayvanlarımıza yetecek mama ve suyu kaplara boşaltacaklardır."diye konuştu. İlknur Aslandağ



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.