YAKAKENT’DE TROL İLE AVCILIK SEZONU AÇILDI

YAKAKENT’DE TROL İLE AVCILIK SEZONU AÇILDI
Trol ile su ürünleri av sezonu, Yakakent İlçesi Balıkçı Barınağında düzenlenen bir törenle açıldı.

Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven,” Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün kurulmuş olması ve İllerde şube müdürlüklerinin kurulma aşamasında olmasıdır. Böylece sektör sorunları daha kolay aşılabilecektir”dedi.

Yapılan törene Yakakent Kaymakam Vekili Oğuz Alp Çağlar, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, Yakakent Garnizon Komutanı,Jandarma Kıdemli Başçavuş Gürkan Demir, İlçe Emniyet Amiri Ali Türkmen, Yakakent İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Kökduman, Su Ürünleri Üreticileri Yetiştiricileri Birliği Başkan Osman Parlak, Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Başkanı Atıf Malkoç, İlçe Müdürleri ve çok sayıda balıkçı katıldı.

BİRÇOK ADIMLAR ATILMAKTADIR
Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven törende yaptığı konuşmada; “Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde balıkçılık sektörü yüzbinlerce insana ekmek kapısı olduğu gibi gelişen ülkemizin büyüyen nüfusunu beslemekte önemli bir kaynaktır. İlimiz uzun kıyı sınırları ve zengin iç su kaynakları ile bu sektörde önemli bir yer tutmaktadır. İlimizde toplam 470 adet balıkçı gemisi ve yaklaşık 3.143 ruhsatlı balıkçı bulunmaktadır. Bu gemilerin 109 adeti 12 metreden büyük, geri kalan 12 metreden küçük teknelerdir. Su ürünleri sektörünün önemi gün geçtikçe daha iyi anlaşılmakta olup sektörün sağlıklı gelişimi ve desteklenmesi adına da birçok adımlar atılmaktadır. Bunlardan en önemlisi Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün kurulmuş olması ve İllerde şube müdürlüklerinin kurulma aşamasında olmasıdır. Böylece sektör sorunları daha kolay aşılabilecektir. Ayrıca son yıllarda balıkçı gemilerine sağlanan ÖTV siz yakıt desteklemesi balık avcılığında en önemli giderlerden birinin azaltılması yolunda büyük bir destek sağlamıştır”diye konuştu.

GEMİ BAŞINA DÜŞEN AV MİKTARINI AZALTMAKTADIR
Konuşmasına devam eden Kadir Güven “Ülkemiz balıkçı gemi filonun büyüklüğü denizlerimizde balıklar üzerinde baskı oluşturmakta ve gemi başına düşen av miktarını azaltmaktadır. Bakanlığımızca son iki yıldır uygulanan balıkçı gemilerinin filodan çıkarılmasına karşılık ödenen destek sayesinde hem denizlerimizdeki balık popülasyonu üzerinde oluşan baskıyı azaltmayı ve sürdürülebilir bir balıkçılığı hedeflemekte, hem bu sektörden ayrılacak olanlara bir fırsat sağlamakta, hem de balıkçı gemisi sayısının azaltılması ile gemi başına düşecek av miktarını artmasını sağlamaktadır '3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ” ile getirilen av yasakları konusunda balıkçıları uyarak, “getirilen yasak, sınırlandırma ve sorumluluklara tüm balıkçılarımızın uyması hem kendi menfaatleri hem de kaynakların sürdürülebilir işletimi bakımından önemlidir.” diye ifade etti

DAVETLİLER BALIKÇI TEKNESİYLE DENİZE AÇLDI
Yakakent Kaymakam Vekili Oğuz Alp Çağlar, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Başkanı Atıf Malkoç' un günün önemine binaen yapmış oldukları konuşmaların ardından davetliler balıkçı teknesiyle denize açılarak temsili trol av operasyonu yapıldı. Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.