GİTSİN DEDİK GİTTİ!

GİTSİN DEDİK GİTTİ!
Daha önce Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un 'NEDEN DEĞİŞMEDİĞİNİ' ve 'VATANDAŞIN VALİ AKSOY'UN DEĞİŞMESİNİ İSTEDİĞİNİ' DENGE Gazetesi olarak kamuoyu ile paylaşmıştık.

Dün açıklanan Valiler Kararnamesi ile Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un Diyarbakır'a atanması, habercilikteki farkımızı da ortaya koyar nitelikte.


DİYARBAKIR'A ATANDI
Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararnameye göre, birçok Vali'nin görev yerinde değişikliğe gidilirken, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'da Diyarbakır Valiliği Görevine atandı. Vali Aksoy'un Diyarbakıra atanmasının ardından, Aksoy'un yerine Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürü İbrahim Şahin atanarak Samsun'un yeni Valisi oldu.


9 VALİ MERKEZE ALINDI

Kararnameye göre, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Balıkesir Valisi Ahmet Turan,Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Çorum Valisi Sabri Başköy, Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Mehmet Ulvi Saran ise merkeze alandı.

İBRAHİM ŞAHİN KİMDİR?

1962'de Amasya'da dünyaya gelen İbrahim Şahin, Ankara Üniversitesi mezunu bir bürokrat olarak Türkiye 'nin gündemine girmiştir. 1986'da Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra Samsun, Kars, Kastamonu gibi kentlerde ilçe kaymakamlığı yapan Şahin, 2001 yılında İçişleri Bakanlığı bünyesinde Hukuk Müşaviri olarak görev almıştır. 2002 döneminde Ulaştırma Bakanlığı'nda da görev alan İbrahim Şahin, Bakan Danışmanlığı'na kadar yükseldikten sonra 2003 yılında PTT Genel Müdürü olarak atandı. PTT Bank Projesi ile"2004 Kaynakları Etkin Kullanma ve Maliyetleri Düşürme Yılı Birincilik Ödül" kazanan Şahin, popülerliğini bu dönemde arttırdı. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı olarak Nisan 2005'te işbaşı yapan Şahin, aynı dönemde Türk Telekomünikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği görevlerine de devam etti.

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından TRT Genel Müdürlüğü görevine getirilmesi iki kez veto edilen Şahin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bu makama atandı ve bu atama Resmi Gazete 'nin 21 Kasım 2007 sayısında yayımlandı. İbrahim Şahin Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesi olma özelliğini de taşıyan çok yönlü bir bürokrattır.
Evli ve bir çocuk babası olan Şahin, TRT'de görev aldığı süre boyunca taraflı yayın yaptığı iddiasıyla, bir çok kez gerek politikacılar gerekse de gazeteciler tarafından sıklıkla eleştiri görmüştür. 16 Eylül 2014 günün ilk saatlerinde TRT Genel Müdürlüğü görevinden alınarak Samsun Valisi olarak atanan İbrahim Şahin, görevini Hüseyin Aksoy'dan devralmıştır. Adem Çiçek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum