'MEB’de kendi paralel yapısı oluşturuldu'

'MEB’de kendi paralel yapısı oluşturuldu'
Türk Eğitim-Sen Bafra Şube Başkanı İbrahim Akekmekçi, "Sözde paralel yapıdan şikâyet edenler, MEB'de kendi adaletsiz ve ahlak dışı paralel yapısını oluşturdu." dedi.

Türk Eğitim-Sen Bafra Şube Başkanı İbrahim Akekmekçi, sendika binasında 2014-2015 eğitim öğretim yılı dolayısı ile açıklama yaptı. Akekmekçi, 15 Eylül'de zillerin yine dertli çaldığını belirterek, "Eğitim öğretim yılının daha başında Milli Eğitim'de tam bir karmaşa yaşanıyor. Bu eğitim-öğretim yılındaki en büyük sıkıntı MEB Yasası ve ardından çıkarılan Yönetici Atama Yönetmeliği ile birlikte MEB'de hız kazanan kadrolaşma furyası oldu. Paralel yapılanmayı ortadan kaldıracağız diyerek yola çıkanlar MEB'de taş üstünde taş bırakmadı. Çıkarılan yasayla 4 yılını dolduran 76 bin yöneticinin görevlerine son verilerek bir süreç başlatıldı. Sözde paralel yapıdan şikâyet edenler, MEB'de kendi adaletsiz ve ahlak dışı paralel yapısını oluşturdu. Milli Eğitim Bakanlığı'nda 4 yılını tamamlayan 8 bin civarında okul müdürünün görevi hiçbir kriter olmaksızın, keyfi bir şekilde uzatılmadı. MEB'de kıyım öyle bir noktaya geldi ki; siyasi, ideolojik anlayışı iktidarla farklı olan, sendikal tercihini yandaş sendikadan yana kullanmayan, bilgisi, becerisi, başarısı, tecrübesiyle o koltukları hak eden okul müdürleri birer birer tasfiye edilmiştir." diye konuştu.

MEB'de yapılanın adının yönetici soykırımı olduğunu ifade eden Akekmekçi, sözlerine şöyle devam etti: "Değerlendirmelerde AKP il ve ilçe teşkilatları ile bir sözde sendikanın ortaklaşa hazırladığı listelerin elde ele dolaştığı dile getirilmektedir. Ne yazık ki puanlara ve değerlendirme sonuçlarına baktığımızda da bunu net olarak görebiliyoruz. İddia ediyoruz; ihtilal dönemlerinde, 28 Şubat'ta dahi böylesine bir tasfiye yapılmamıştı.
İlçemizde daha bir iki ay önce Anadolu Öğretmen Lisesini kapatıp dalavere ile Kız İmam Hatip Lisesine dönüştüren ve Allah adına büyük iş yaptıklarını lanse eden zatı muhteremlerin çocukları nerede okuyor bakınız. Hemen hepsinin çocuklarının İmam Hatip Lisesi dışındaki Anadolu Liselerinde okuduklarına şahit olacaksınız. Biz kimsenin eğitimini nerede aldığına değil riyakârlıklarına dikkat çekmek istiyoruz. Hz. Ali, 'Haksızlık karşısında susanlar, hakları ile birlikte şereflerini de kaybederler' diyor. Biz şerefimizi kaybetmeyeceğiz; bu mücadelede sonu nereye varırsa varsın devam edeceğiz."

24 Eylül'de tüm eğitim çalışanlarını iş bırakma eylemine davet eden Akekmekçi, "Hukuk ve demokrasi içinde meşru haklarımızı kullanacağız. 24 Eylül son değil, bir başlangıçtır. Kimse bizi yandaş olmaya zorlayamaz, inançlarımızla, inandıklarımızla son nefesimizi vereceğiz. Bu minvalde yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni eder; tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarımıza başarılar dileriz." şeklinde konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.