GAZ ALMA OPERASYONU MU?

GAZ ALMA OPERASYONU MU?
Samsun'un Terme ilçesi Akçay mevkiine yapılmak istenen kömürlü termik santrali konusunda belirsizlik sürerken,

Santral kurulacağından son dakikaya kadar habersiz olduğunu belirterek şaşırtan Şenol Kul'un, gerçekten haberinin olup olmadığı merak konusu oldu.

EYLEM MERKEZİ OLDU!
Samsun'un Terme İlçesi'nde özel bir firma tarafından kömürle çalışacak olan 680 megavatlık termik santral kurulması için yasal girişimlerin yapıldığı ve sürecin başlatıldığının gündeme gelmesi,İlçede ki sivil toplum kuruluşlarının da harekete geçmesine neden olmuş ve Terme'nin adeta eylem merkezi haline gelmesine sebep olmuştu.

BAŞKANIN HABERİ YOKMUYDU?
Kömürle çalışacak ve çevreyi de olumsuz etkileyecek santral konusunda yaşanan gelişmeler kafa karıştırırken, Başkan Kul'un Bakanlıktan gerekli izinleri alan santralin bölgeye kurulacağından son dakikaya kadar haberinin olmadığını söylemesi akıllarda soru işeretleri oluşturdu. Başkan Kul'un gerçektende haberinin olup olmadığı merak ediliyor.

HUKUKİ BAŞVURU YAPILMADI!
Kurulacak olan Santral için bakanlıktan gerekli izinlerin daha önce alınmış olması ve İlçe Belediye Başkanı Şenol Kul'un santrallerin kurulacağını öğrenmesinin ardından, Belediye Başkanı olarak Bakanlık nezdinde girişim başlatıp alınan izinlerin iptali için gereken hukuki işlemleri neden başlatmadığı da merak edilir hale geldi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!
Uzun süredir gündemde olan Termik Santral'in arkasında kimin olduğu belirsizken, Santralin kurulmasının ardından Lojistik işinide AK Partili üst düzey bir yetkilinin aldığı, santralin kurulacağından da haberdar olduğu, şimdide toplumun 'gazını' aldığı iddia edilirken, DENGE Gazetesi olarak bu işin takipçisi olup Samsun kamuoyu ile paylaşacağız. Adem Çiçek







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.