Büyüklü taş ocağı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi

Büyüklü taş ocağı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi
Samsun'un Tekkeköy ilçesi Büyüklü mevkiine yapılması planlanan taş ocağı için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararı hakkında köy sakinlerinin açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Büyüklü sakinlerinin avukatı İsmail Onur yaptığı açıklamada "19 Mart 2013 tarihinde İl Özel İdaresi'nin verdiği çalışma ruhsatı için dava açtık. Bu dava devam ediyor. Ruhsata gerekçe teşkil eden Samsun Valiliği'nin verdiği 'ÇED gerekli değildir' kararı hakkında aynı tarihte ikinci dava açmıştık. Samsun 2. İdare Mahkemesi 20 Ağustos 2014 tarihinde oy birliği ile 'ÇED gerekli değildir' kararı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. İşletme ruhsatının iptali için açılan davada da iptal kararı bekliyoruz." dedi.

Taş ocağı şirket yetkililerinden Mustafa Akyüz ise yaptığı açıklamada "Köylülerin tepkisini anlamıyoruz. Ne istediklerini bilmiyoruz. Taş ocağını çalıştırmak istemiyorlar. Yaptığımız anlaşma gereği buradaki proje sahasından çıkaracağımız dolgu taşlarını Rusya'ya göndereceğiz. Yürütmeyi durdurma kararı eleme kırma tesisi ile ilgili verilen karardır. Projenin hayata geçmesi için çok geç kalındı. Dolgu malzemesi vermemiz lazım. Zarardayız, işin sonu tazminata kadar gidecek. Her gün 5 bin lira zararımız var. Burada 25 kişi istihdam edilecek." diye konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.