TÜP BEBEK TEDAVİSİ ÖNCELİKLİ TEDAVİLER ARASINDA

TÜP BEBEK TEDAVİSİ ÖNCELİKLİ TEDAVİLER ARASINDA
Medical Park Samsun Hastanesi Tüp Bebek Ünitesinden Op. Dr. Muhterem Akdeniz “tüp bebek tedavisi” hakkında bilgi verdi.

Dr. Muhterem Akdeniz “Tüp Bebek yöntemi çocuk sahibi olmak isteyen aileler için son adım gibi tanımlansa da, bu konuda yapılan çalışmalar tüp bebeğin öncelikli tedavi olduğunu göstermektedir. Tedavideki yöntem ve yönetimin doğru ellerde yapılması başarının kaçınılmaz olduğunu bize gösteriyor.”dedi.
Op. Dr. Muhterem Akdeniz “Tüp Bebek yumurta ve spermin laboratuar ortamında döllenmesidir. Kısacası tüplerde gerçekleşen döllenme sürecinin laboratuar şartlarında sağlıklı spermin ve sağlıklı kadın üreme hücresinin seçilerek, çocuk sahibi olmanızı sağlayacak embriyo elde edilerek kalitesine, gününe uygun döllenmiş yumurtanın transferini kapsamaktadır.”diye konuştu.
Başarı oranını artırmak için tedaviden önce araştırmalar yaptıklarını söyleyen Dr. Muhterem Akdeniz “Kadınlarda anadan doğma rahim bozuklukları var ise rahim filmi ile tanısını koyabiliriz. Endometriuma (çocuğun oturacağı yer) baskı yapan miyom, endometriumda polip(etbeni), yumurtalıkta endometrioma(çikolata kisti) var ise tanısını ultrason sayesinde koyabiliriz. Ayrıca hastada endometriozis denilen hastalık var ise tanısal laparoskopi ile bunun tanısı konulabilir. Tanısı konulan hastanın tedavisinin sonunda yumurtaları toplanır, toplanan yumurtalara mikro enjeksiyon (ICSI) işlemi ile seçilen sağlıklı embriyolar yerleştirilir. Sağlıklı embriyoların seçilmesinde yapılan genetik araştırmaların başarısı, yüz güldürücü sonuçların elde edilmesi içim önemlidir.”şeklinde ifade etti.
Medical Park Samsun Hastanesi Tüp Bebek Ünitesinden Op. Dr. Muhterem Akdeniz “Vücutta bulunan üreme hücresini, doğru tedavi yöntemini seçerek, uyarıcı ilaçlar ve laboratuar yöntemlerini kullanarak tedavinin başarı oranını artırabiliriz. Tedavinin her iki taraf olarak kadın ve erkeğin değerlendirme merkezli olduğunu unutmamalıyız.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.