LADİK ÇİMENTO ZEHİR KUSUYOR

LADİK ÇİMENTO ZEHİR KUSUYOR
Samsun'un Ladik İlçesinde faaliyet göstermekte olan Ladik Çimento Fabrikası çevreye zarar veriyor.

Çimento fabrikası yakınında olan İskaniye Mahallesi sakinlerinin duman ve tozdan canı yanmış durumda.

'YAŞANMAZ BİR HALDE'
Çevrede yaşayan vatandaşlar Camlarını, kapılarını açamaz duruma geldiklerini, bu durumu mahalle sakinleri olarak defalarca Ladik kaymakamlığına, Ladik belediye başkanlığına ve Çevre İl müdürlüğüne yazılı şikayet dilekçesi yazarak mağduriyetlerini dile getirdiklerini ama bir türlü çare bulamadıklarını belirttiler. Vatandaşlar ayrıca, Hayvanlarını otlatamadıklarını, bağ ve bahçelerden meyve ve sebze alamadıklarını çimento fabrikasının bacasından çıkan toz ve dumandan bitkilerin yandığını mahallenin yaşanmaz bir hale geldiğini söylediler.

'HAYVANLARIN VERİMİ DÜŞTÜ'
Vatandaşlar hayvanlarının durumdan olumsuz etkilendiğini belirterek "Canımıza tak etti evimizde cam, kapı açamaz olduk. Tozdan dumandan çok rahatsız oluyoruz, toz evin kiremitlerini tahrip ediyor, hayvanlar tozlu otlardan yiyorlar bu yüzden süt verimleri etkilenerek düştü, Çimento fabrikasının kimyasal atıkları hayvanların içme suyu olan dereye karışıyor, pis su içen hayvanların verimi düştü. Özellikle DSİ mahalleden su hattı geçirmesinden sonra arazi sulak arazı oldu ancak çimento fabrikasının dumanı ve tozu yüzünden tüm bitkiler yanıyor yetişmiyor" dediler.

YETKİLİLERE SESLENİŞ
İlçe sakinleri son olarak "Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu durumla ilgili Kaymakamlıktan havale ettirerek Çevre İl Müdürlüğüne defalarca şikâyet dilekçesi yazdık gönderdik. Henüz mahallemize yetkililerden gelen olmadı" ifadelerini kullandılar. Ayrıca mahallenin ve çimento fabrikası sınırında olan derenin içerisinde yaşayan on binlerce balığın öldüğünü belirten vatandaşlar "derede yaşayan canlı su ürünü kalmamış, bu dereden koyunlarımız ve ineklerimiz su içmekte, yetkililerin acilen buna bir çözüm bulmasını istiyoruz" diye konuştular. Fahrettin Koçyiğit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum