Eğitim en önemli ihtiyaçtır

Eğitim en önemli ihtiyaçtır
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı açılışı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında 08 Eylül 2014 tarihi itibariyle okul öncesi ve birinci sınıfların, 15 Eylül 2014 tarihi itibariyle de diğer tüm öğrencilerin 2014-2015 eğitim öğretim yılına başladığını belirten Demir, şu ifadeleri kullandı:

"Milyonlarca öğrenci, veli ve eğitim camiası mensupları için bu Pazartesi, heyecan verici bir gün haline geldi. Okula yeni başlayan minikler ile eğitim öğretimini bir üst sınıfa geçerek sürdüren lise ve üniversite öğrencileri, ülkemizin geleceği adına tatlı bir yarışa giriyorlar. Ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacak olan yeni nesil, daha donanımlı, daha çok okuyan, araştıran, bilgi teknolojilerini kullanabilen, girişimci ve eleştiren bir şekilde eğitimini sürdürüyor.

Eğitim konusunda en büyük görev hiç kuşkusuz öğretmenlere ve daha sonra aileye düşüyor. Milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma ideallerimizi öğretmenler vasıtasıyla çocuklara aşılamalıyız. Aileler de, öğrencilere vereceği olumlu ve yönlendirici rehberlikle, onların özgüvenlerinin artmasına katkı sağlayabilir.

Toplumumuzun ilerlemesi, kalkınması ve gelişmesi için eğitim olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. AK Parti iktidarı olarak da, 2002 yılından bu yana en büyük bütçeyi Milli Eğitim Bakanlığı'na ayırdık. Bugün hala yeni ve modern derslikler açılmaya devam ediyor. Samsun'da eğitim alanındaki her yatırım, ülkemizin aydınlık geleceğine açılan bir kapı olduğunu biliyor ve bu amaçla çalışmalarımıza kesintisiz bir kararlılıkla devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının yüksek öğrenim için Samsun'u tercih eden öğrencilerimize, lise, ilköğretim ve anasınıfındaki çocuklarımıza, ülkemizin daha sağlıklı yarınlara taşınmasında önemli rol oynayan öğretim görevlilerine, öğretmenler ve ailelerine hayırlar getirmesini temenni ederim." Engin Deniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.