'36-66 aylık çocukların aynı sınıfta olması zorlaştırıyor'

'36-66 aylık çocukların aynı sınıfta olması zorlaştırıyor'
Okul öncesi eğitimde karşılaşılan zorluklar Samsun'da düzenlenen bir istişare toplantısında masaya yatırıldı.

Toplantıya katılan eğitimciler yeni yapılan düzenlemeyle 36-66 aylık çocukların aynı sınıflarda olmasının hem öğretmen hem de öğrenci psikolojisi açısından zor olduğunu dile getirdi.

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim Sen) Samsun Şubesi kadın kolları temsilcileri, okul öncesi öğretmenleriyle 'Okul Öncesi Eğitim ve İstişare' konulu ortak akıl toplantısı düzenledi. Toplantıya çeşitli okullarda görev yapan okul öncesi öğretmenleri katıldı. Kadın Kolları Başkanı Elif Çakır, toplantıyı okul öncesi eğitimin önemi, karşılaşılan güçlükler ve meslektaşlarının beklentilerini dile getirmek amacıyla düzenlediklerini ifade etti.

Ortak akıl çerçevesinde yapılan görüşmelerde birbirinden değerli düşünceleri ifade eden eğitimciler; yeni yapılan düzenlemeyle 36-66 aylık çocukların aynı sınıflarda olmasının hem öğretmen hem de öğrenci psikolojisi açısından zor olduğunu dile getirdi. Bu durumda bir nevi bakıcılık görevi yaptıklarını çoğu zaman kendilerine bu gözle bakıldığını, bundan da rahatsız olduklarını ifade etti. Söz konusu yaş grubundaki çocukların okul öncesi ve anasınıfı olarak ayrılmasının daha uygun olacağını söyleyen öğretmenler bir diğer konunun 50 dakikalık ders süresinin kendilerine haksızlık olduğunu bunun haftalık 300 dakikayı bulduğunu bu sürenin ayrıca ücretlendirilmesi gerektiğini vurguladılar. Ayrıca çoğu zaman zaruri ihtiyaçları için bile zaman bulamadıklarını ifade eden öğretmenler; özellikle her sınıfa bir usta öğreticinin verilmesinin işlerini kolaylaştıracağını ifade etti. Öğretmenler, son yapılan düzenlemeyle ikili eğitime geçildiğini, bunun da çalışan aileleri zor durumda bıraktığını ve birçok velinin imkansızlıklara rağmen mecburen özel okula yöneldiğine de dikkat çekildi.

Toplantıya katılan öğretmenler ilk kez bir sendikanın kendilerini böyle bir toplantıya davet ettiklerini bunun için de sendika temsilcilerine çok teşekkür ettiklerini söyledi. Birlik ve beraberlik içinde ortak akıl toplantılarını her ay düzenleyeceklerini ve eğitim camiasının sorunlarını, beklentilerini her fırsatta dile getireceklerini vurgulayan Kadın Kolları Başkanı Elif Çakır ise katılımcılara teşekkür ederek verimli bir toplantı yaptıklarını ifade etti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.