Güvenli traktör kullanımı kampanyası ile kazalar azaltılacak

Güvenli traktör kullanımı kampanyası ile kazalar azaltılacak
Traktör kazalarının önlenmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ilgili bakanlıklar ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle başlatılan "Güvenli Traktör Kullanımı" kampanyası hakkında Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'e bilgi verildi.

Bafra'da bulunan Trafik Eğitim Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan, Eğitim Koordinasyon Şube Müdürü Tamer Koç, Samsun İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Yavuz, Hizmet içi Eğitim Şubesi Müdür Vekili Arif Çeltikoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'i makamında ziyaret etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan ziyarette yaptığı açıklamada, ''2013-2014 yıllarında ülke genelinde yaygınlaştırılması planlanan 'Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi' ile başta traktörler olmak üzere karayolunu en çok kullanan tarım araçlarının kullanıcılarının trafik kuralları hakkında bilgilendirilmesi, güvenli sürüş tekniklerinin benimsetilmesi, doğru kullanımla tarımsal işlerin güvenli yapılmasının sağlanması, bu araçları kullananların aracı daha iyi tanıması, benimsemesi ve sosyal yaşamına dâhil etmesinin sağlanması, sürücülerin karayolunu en çok kullanan tarım araçlarının sebep oldukları trafik kazalarının azaltılması amaçlanıyor. Projenin tarım kesiminde yaşanan kazaların azaltılmasına yönelik bir farkındalık oluşturmaya katkı sağlanması hedefleniyor.'' dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.