Çiftçiler yaralanma ve zehirlenmelere karşı bilgilendirildi

Çiftçiler yaralanma ve zehirlenmelere karşı bilgilendirildi
Samsun'un Bafra İlçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Bafra Sebze Üreticileri Birliğince ortaklaşa düzenlenen toplantıda

İyi tarım yapan çiftçilere yaralanma ve zehirlenmelere karşı ilk yardım ve iyi tarım uygulamaları konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bafra Öğretmenevi toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Şahin, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Bilgiç, Yılmaz Erel, Bafra Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Hurşit Tulum, Tarım danışmaları ve çok sayıda birlik üyesi katıldı. Katılan çiftçilere Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İyi Tarım Uzmanları, Aysel Atalay, Gülseven Bayraktar, Toplum Sağlığı merkezi ilk yardım uzmanı Ayhan Özyürek ve Birlik Tarım danışmanları ile çok sayıda birlik üyeleri katıldı. Yaklaşık iki saat süren toplantıda uzmanlar yaralanmalara ve zehirlenmelere karşı uyarılırken, tarım uzmanları ise zirai mücadele ve sonrası izlenecek yollar ile iyi tarım kurallarını ihlal eden üreticinin sertifikasının iptal edileceğini, müsamaha gösterilmeyeceği şeklinde uyarılırken, devletin iyi tarım yapan üreticilere verdiği destek ücretleri de dile getirildi.

Bafra Sebze Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bilgiç de yaptığı açıklamada şu bilgileri aktardı: ''Türkiye'nin 5. Büyük ovalarından biri olan Bafra Ovasında yazlık ve kışlık ürünlerde iyi tarım alanlarının her geçen gün genişlemektedir. Tabi ki biz istiyoruz ki, iyi tarım yapanla yapmayanın ürünleri ayrı satılsın. Bu konuda ilgili makamlarla çalışmalarımız sürüyor. Önümüz yıllarda pazarlanması konusundaki sorunlarımız yavaş yavaş ortadan kalkacak. İyi tarım sebze üretimine verilen desteğin dönüme 80 TL, 100 TL arasında olması lazım ki, üretici iyi tarıma yönelsin. Biz sebze üreticileri birliği olarak 270 üye ile iyi tarım yapıyoruz. Bafra'da şuan çiftçi sayısı yani üretim yapan çiftçi sayısı 6 -7 bin civarında. Önümüzdeki yıllarda desteklerin artmasıyla birlikte iyi tarım yapan çiftçi sayını binlerle ifade edeceğimize inanıyorum.”

Toplantıya katılan üreticiler yaptıkları açıklamada ise bu tür toplantılara katılarak eksiklerini tamamlayarak hem zehirsiz, hem kaliteli, hem sağlıklı ürün üreterek çevreyi de yaşanabilir bir hale getirdiklerini, bu bilinç ile topraklarını işlediklerini söylediler. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.