Ölümle yaşam arasında çalışıyorlar

Ölümle yaşam arasında çalışıyorlar
Son dönemde ülkemizde yaşanan iş kazalarında birçok kişinin hayatını kaybetmesi geride kalanları hiç etkilememiş gibi.

Samsun'un İlkadım ilçesinde bir inşaatın 8. katına tuğla çeken işçilerin, iş güvenliğinin temel prensiplerini dikkate almadan tedbirsizce çalışmaları objektife yansıdı.

Samsun'un İlkadım İlçesi 19 Mayıs Caddesinden İstiklal Caddesine dönen kavşaktaki 10 katlı bir inşaatındaki işçiler gerekli güvenlik tedbirlerini almadan çalışması dikkat çekti. Kabası bitmiş inşaatın zeminden ipli asansörle 8'inci kata tuğla taşıyan işçiler ölümle yaşam arasındaki çizgide çalışıyorlar. Zeminden tuğlaların dolduğu asansörü 8'inci katta karşılayan işçi, duvarı ve emniyet bariyeri ve emniyet kemeri de olmadan önce sepete bakıyor, daha sonra aşağıya düşme riskiyle kolunu uzatarak sepeti içeriye çekiyor. Tuğlaları boşaltan işçi aynı şekilde aşağıya bırakıyor. Bu iş saatlerce ve defalarca tekrarlanıyor.

Bu arada yük vincini yukarı aşağıya hareket ettiren motor başındaki işçi de baretsiz çalışıyor. Tüm bunlar Karadeniz Bölgesinin en büyük şehrinde ve yaya trafiğinin de en yoğun olduğu caddesinde çevrede gerekli tedbirler alınmadan yaşanıyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.