YILMAZ'A RET!

YILMAZ'A RET!
'TORPİLİ KİMDEN?' haberinden sonra DENGE Gazetesinden tekzip talep eden, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a yakınlığı ile bilinen Av. Necat Yılmaz'ın bu talebi reddedildi.

DENGE HABERLEŞTİRDİ
Samsun Büyükşehir Belediyesi Sahil yolu çevre düzenleme çalışmaları kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürürken, sahil yolunda bulunan işletmeler tüm hızıyla yıkılmış ancak Mavikentte bulunan bir villa görmezden gelinmişti. Yıkılmayan bu villanında Av. Necat Yılmaz'a ait olduğu öğrenilmişti. Bu olayı haberleştiren DENGE Gazetesi 01 Temmuz 2014 tarihinde 'Toprili Kimden?' başlığıyla haberi manşetten okuyucularına duyurmuştu.

TEKZİP İSTEDİ
Haberin içeriğinde yer alan "Hafif Raylı Sistemin duraklarında bulunan reklam alanlarının, Avukat Necat Yılmaz'ın oğlu Orçun Yılmaz'ın kurduğu MEDYAKENT firmasına usulsüz şekilde ihalesinin verildiğini daha önce Denge Gazetesi gündeme getirmişti" ifadelerini, Av. Necat Yılmaz 'toplumda olumsuz kanı oluşturmak, şeref ve haysiyetini zedeleyici, aşağılayıcı ve asılsız' olduğu gerekçesiyle mahkemeye vererek tekzip talebinde bulundu.


MAHKEMEDEN RET
'Söz konusu haberin şeref ve haysiyetini karalayıcı, aşağılayıcı, düşünce ve basın özgürlüğü sınırlarını aşan asılsız haber' olduğunu belirten Av. Necat Yılmaz, Samsun 1. Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak temyiz talebinde bulundu. Haberi inceleyen Mahkeme heyeti, söz konusu haberin Av. Necat Yılmaz'ın, yazının kaldırılmasına dair, kişilik haklarının ihlali söz konusu olmayıp, yasal şartlar mevcut olmadığından temyiz talebini reddetti. Adem ÇİÇEK


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.