SANAT EĞİTİMİ NEDEN ÖNEMLİ!

SANAT EĞİTİMİ NEDEN ÖNEMLİ!
Sanat Kursları diye adlandırılan kurslar ; müzik (enstrüman, şan), drama, dans, resim, heykel , yazarlık ve türevi kurslardır.

Bu tür kursların fiziksel yararlarının yanı sıra her türlü kişilik gelişimi, düşünce metotları gelişimi için çok büyük yararı vardır.
SANAT EĞİTİMİNİN ÇOCUK ÜZERİNDEKİ ETKİSİ NEDİR?
Sanat Eğitiminin çocuklar üzerindeki etkisi ile ilgili en çok tartışılan konusu “yeteneği olmayan çocuğu” ve “velisini” kandırmamak için kursiyer yap(ma)maktır. Bu ilk bakışta çok ilkeli bir davranış gibi görünse de, daha geniş bir bakış açısı ile bakıldığında yanlış bir algılamadır. Çünkü ; zekası, becerisi, yeteneği ne olursa olsun her çocuğun Sanat Eğitimi serüvenine katılıp mutlaka hareket etmesi gerekir. Örneğin fonetik yapısı , becerisi üst düzey olan bir gitar öğrencisi , bu işin temel özelliklerini 1 ayda, bu özelliklere sahip olmayan öğrenci ise 3 ayda öğrenebilir diyelim. Burada yapılan Sanat Eğitiminde uzmanlaşmak, profesyonel bir kadro yaratmak değil, çocuğun bir süreçte disiplinli, sabırlı bir şekilde ilerlemesini sağlamak ve kendini ifade etmesine imkan vermektir. Bu nedenle “sanat” çocuğun kendini geliştirmesine büyük imkân tanır. Bu da sınav sonuçlarından çok , parmak kaldırmayı, kendini ifade etmeyi önemli kılar. Çocuk Sanat Eğitimi ile kendine ayrı bir düşünce metodu, ayrı bir disiplin yöntemi uygular. Bu da derslerinde, günlük sosyal yaşantısında daha başarılı bir birey olmasını sağlar. Dünya üzerinde başarılı olan hiç kimsenin , emeksiz ve çok çalışmadan bir şey elde edemediği bir gerçektir.
SAMSUNDA SANAT EĞİTİMİ NASIL BİR DURUMDA ?
Samsun bu konuda son 10 yılda büyük bir aşama sağladı. Sadece bir branşta açılan Sanat Kursları artık merkez dışında Atakum İlçesinde de hizmet veriyor. Bir çok branşı içinde barındıran merkezlerde ise anlamlı bir artış var.


DÜŞEVİ OYUNCULARI BİR SANAT MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ
Düşevi Oyuncuları 1998 yılında kurulan yaptığı oyunlar, yetiştirdi öğrenciler, uyguladığı projeler, dizi ve sinema filmi işleri ile Samsun'un bir Sanat Markası olmayı başarmıştır. Ancak başarısız olduğu konu Büyükşehir olan Samsun'da genel anlamda düşen tiyatro seyirci sayısıdır.
Bu anlamda kurumsal bir yapısı olan tiyatromuzun, ortaklaşa projeler yaptığı Sanat İnsanlarının yanı sıra, kendini ispatlamış Sanat İnsanları ile Sanat Kursları düzenleyerek Samsun'da “Sanat İçin Hareket” sloganı ile hareket etmesi söz konusu olmuştur. Bu sebeple Düşevi Sanat Merkezi & Cafe'de 1 sene önce kurulmuştur.
Düşevi Sanat Merkezi; Drama, Müzik (enstrüman, şan), Resim, Heykel; Dans (Bale, Latin Amerikan, Tango, Halkoyunları), Yaratıcı Yazarlık gibi sanat kurslarının yanı sıra, Pilates ve Yoga kursları ile de hizmet vermektedir.
Cafe kısmında ise günlük yöresel yemek ve içecekler ile organik ürün satış standı bulunmaktadır.
DÜŞEVİ OYUNCULARI YENİ SEZON PROJELERİ
Senarist Tamer BARAN ile Cem KAYNAR'ın birlikte yazdığı, Samsun'da geçen gerçek Kadın Hikayelerinden yola çıkarak “DOĞUM-DÜĞÜN VE ÖLÜM” adlı bir kadın oyunu hazırlığı içerisindeyiz. Ayrıca bir çocuk oyunu çalışması yaparak yuvalara özel Sanat Merkezimizde gösterimler yapacağız.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.